De Bocht ’80 moeizaam langs Were Di; 3-4

De Bocht ’80 maakte het vandaag vooral zichzelf lastig op het slechte kunstgrasveld van Were Di. Were Di kwam voor rust tweemaal op de helft van De Bocht wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. De Bocht maakte in de 45ste en 46ste minuut nog gelijk door treffers van Brian van Schijndel en John Termeer. Na rust stelde De Bocht snel orde op zaken. In de 50ste minuut maakte Brian van Schijndel er 2-3 van en vijf minuten later scoorde Reandell Bijlhout de 2-4 en leek de wedstrijd gespeeld. Tien minuten voor tijd bracht De Bocht echter zelf de spanning terug in de wedstrijd door te klungelen in de defensie waardoor Bink van Dooren de 3-4 vrij in mocht schieten. Hierna was het billen knijpen maar werd er niet meer gescoord. Eindstand 3-4.

De wedstrijd startte met zeer matig voetval van beiden kanten. De Bocht had veel balbezit maar deed er weinig mee. Were Di kwam in de 23ste minuut voor het eerst op de helft van De Bocht en het was gelijk raak. Na een vrije trap viel de bal voor de voeten van  Were Di en stond het 1-0. Mark de Wit creëerde in de 27ste minuut de eerste kans voor De Bocht maar mikte naast. In de 42ste minuut zowaar weer een kans voor Were Di. De Bocht verdedigde slecht uit waarvan Daan van Houtert profiteerde en de bal perfect in de hoek binnen schoof; 2-0. De Bocht schrok wakker. John Termeer gaf de bal perfect voor in de 45ste minuut waarna Brian van Schijndel de bal binnen kopte; 2-1. Een minuut later onderschepte Jorn Kattevilder de bal waarna John Termeer met een prachtig afstandsschot de ruststand bepaalde op 2-2.

Na rust kwam De Bocht goed uit de startblokken. Brian van Schijndel draaide zich goed vrij in de 50ste minuut en rondde bekwaam af; 2-3. Vijf minuten later kon Reandell Bijlhout de bal simpel binnen schieten; 2-4. Mark de Wit had drie minuten later de wedstrijd definitief op slot te gooien maar mistte een penalty die de Bocht kreeg nadat Reandell Bijlhout gevloerd werd. In de 70ste minuut moest Tom Molenberg gestrekt na een perfecte kopbal van Stijn van Zutven. Tien minuten voor tijd mistte Brian van Schijndel nog een goede kans. Hierna een groot misverstand in de verdediging van De Bocht waardoor Bink van Dooren vrij de 3-4 binnen kon schieten en Were Di er weer in ging geloven. Gescoord werd er niet meer waardoor de drie punten mee naar Oirschot gaan. Volgende week speelt De Bocht thuis tegen de lijstaanvoerder Audacia.