40 jarig jubileum, de stemming is oké

Voetbalvereniging de Bocht’80 organiseerde op Hemelvaartsdag een muziekfestival, waarbij velen genoten van een sfeervolle muziekshow. Het sociale element dat de Bocht’80 dit voor de Oirschotse gemeenschap neerzet is uniek. Het trainingsveld was omgetoverd in een professioneel muziekdecor. Na een warming-up van de voortreffelijke band Lijn 7, de lokale Jan Witlox en Stef Ekkel was de ambiance gezet om volledig los te gaan op Snollebollekes en Jan Biggel. DJ Ferry van Gestel zorgde voor muzikale verbinding tussen de artiesten. Een ongeëvenaard succes.

Clubavond
De clubavond begon met een wedstrijd tussen de Bocht ’80 Legendaries en een gelegenheidsteam van huidig Bocht voetballers. Een vermakelijke wedstrijd met veel publiek. Met een eindstand van 4-4 werden de aanwezige toeschouwers getrakteerd op veel doelpunten. In de rust kreeg de voetbalclub twee vlaggenmasten cadeau. Deze werden aangeboden door de Club van 50 uit handen van Jan van de Wouw.

Zoals gebruikelijk werden op de clubavond ook de prijzen verdeeld. Speler van het jaar is Mark de Wit geworden. Topscorer van het jaar is Rick van Osch. Team van het jaar is het tweede elftal geworden.

Jubilarissen
Tijdens het jubileumfeest op zaterdag avond werden de leden die 40 jaar lid zijn in het zonnetje gezet. Voorzitter Edwin Baeten roemden deze 14 mensen, die vanaf het eerste uur hun schouders onder de voetbalvereniging hebben gezet. Walter Vingerhoets, Broer Vingerhoets, Piet Vingerhoets, Frans Vingerhoets, Bert Vingerhoets, Bert Hems, Piet Hems, Piet van Dongen, Wim van Dongen, Theo van Dongen, Frans van Gestel, Jos Traa, Piet van de Ven, Frans van der Staak.

Waarderingsspeld KNVB
De KNVB heeft aan 4 mensen van de Bocht’80 een waarderingsspeld uitgereikt in zilver en goud. De KNVB-afgevaardigde, Toon Kerkhof, roemde de vereniging voor de vrijwilligers/bestuurders met lange staat van dienst.

Bert Hems (zilveren speld)
Bert is medeoprichter van de club en vanaf het eerste uur de persoon die als terreinmeester het veld en omgeving bijhoudt. Niet een bestuurder in de spotlights maar een doener die zorgt dat de complete accommodatie er al 42 jaar picobello uitziet; een echte bouwpastoor. Bert is zonder twijfel het meest waardevolle lid van vv de Bocht’80, omdat hij in de luwte dagelijks werk verricht. Naast terreinmeester heeft Bert in de beginjaren zelf gevoetbald in het vaandelteam en is hij 20-jaar grensrechter geweest van ons 1ste elftal.

Willy van Hout (gouden speld)
Willy is een dragende kracht om te zorgen dat het voetballen goed loopt en alle teams plezier kunnen beleven. Willy is iemand die altijd zijn nek uitsteekt, er altijd is en ook ontzettend veel werk verricht. Naast voetballer is hij samen met Bert ook bouwpastoor van de prachtige accommodatie. Al 29 jaar bestuurslid. Daarnaast manusje van alles als assistent trainer en vele jaren elftalleider 1ste elftal, kortom Willy is van alle markten thuis.

Peter Raaijmakers (gouden speld)
Peter heeft feitelijk niets met voetbal, maar alles met kwaliteit en excel. Kwam door zijn werk bij Philips in Oirschot wonen en is toen gestrikt als secretaris voor een uurtje in de week. Deze taak vervult hij al 22 jaar met verve.

Edwin Baeten (gouden speld)
Edwin is vanaf 2000 bestuurslid en sinds 2009 voorzitter van de club. Hij is directeur, manager, werker en voetballer in  één.  Of het nu gaat over de dagelijkse leiding van de club, het organiseren van evenementen of het bouwen van een goed feest; Edwin neemt de leiding.