In memoriam Thea van Heerebeek

Maandag 30 mei. Vreugde en verdriet staan heel kort bij elkaar. Vandaag is ons, kort na het 40+2 jarige jubileumfeest, bestuurslid maar bovenal rasechte Bochtvrouw Thea van Heerebeek ontvallen op 68 jarige leeftijd.

Thea was 20 jaar lang bestuurslid en hét gezicht van De Bocht ’80 bij alle uit- en thuiswedstrijden van het vaandelteam. Bij Thea draaide alles om voetbal. Zelf gevoetbald, scheidsrechter geweest, voetbal radioprogramma’s gemaakt en onuitputtelijk in het bijhouden van de statistieken van het eerste elftal van De Bocht ’80.

Thea haar tweede thuis was Sportpark dun Staak waar ze vele uren verbleef. Elke 5 jaar leefde Thea toe naar het lustrumfeest waar ze steevast achter de kassa zat voor de verkoop van consumptiebonnen. Afgelopen donderdag vierde De Bocht haar 40+2 jarige bestaan op grootse wijze met een festival. Thea werkte samen met haar kleinzoon Brian de hele dag achter de kassa en ging voldaan naar huis. Vrijdagochtend vertelde ze haar man Jan hoe trots ze was en hoe goed het allemaal was verlopen. Hierna vertrok ze weer naar De Bocht maar die reis werd abrupt beëindigd door een hartaanval. Reanimeren en een ziekenhuisverblijf hebben haar niet meer kunnen redden.

Vandaag is ze vredig ingeslapen in het bijzijn van haar naasten. Onze voorzitter Edwin Baeten en oud-voorzitter Frans van der Staak hebben haar nog een bezoek mogen brengen en hebben de gouden KNVB spelt die Thea gekregen zou hebben op de clubavond van afgelopen zaterdag aan de familie overhandigt. Een teken van waardering die Thea enorm op prijs gesteld zou hebben en die ze dubbel en dwars heeft verdiend. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Het 40+2 jarige jubileumfeest gaat de boeken in als een geweldig feest met een schaduwrand maar we weten zeker dat Thea vol trots terug kijkt en de komende lustrumfeesten met ons meekijkt van bovenaf. We gaan Thea enorm missen.

Aanstaande zaterdag 4 juni om 11.00 uur wordt op verzoek van de familie de dienst gehouden in de kantine van De Bocht ’80. Iedereen die Thea een warm hart toedraagt is hierbij welkom. Een mooier afscheid kunnen we Thea niet geven en het symboliseert de belangrijke plek die De Bocht ’80 had in het leven van Thea.

We wensen haar man Jan, kinderen Bjorn en Ivanka en kleinkinderen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verdriet en zullen hun steunen daar waar nodig.

Bestuur en leden De Bocht ‘80