Weer overwinning De Bocht ´80; 2-1 tegen Netersel

De Bocht speelde een buitengewoon goed eerste half uur met veel kansen maar geen doelpunt. Netersel kwam geheel tegen de verhouding op voorsprong in de 28ste minuut door Joost van de Bisen. Nog voor rust kwam De Bocht langszij door een treffer van Mark de Wit. Na rust stelde De Bocht orde op zaken. In de 52ste minuut maakte Gabby Gijzen de 2-1. Hierna bleef het spannend tot de laatste minuut maar werd er niet meer gescoord. Eindstand 2-1.

De Bocht speelde een voortreffelijk eerste half uur en zette Netersel vanaf de eerste minuut onder druk. Thanh Nguyen zette goed voor in de tweede minuut maar Joel Prat kreeg er zijn voet net niet tegen. In de 10de minuut een vrije trap van John Termeer die door Netersel van de doellijn werd gehaald. In de 14de minuut schoot Joel Prat op de paal. In de 16de minuut een sublieme aanval van de Bocht die eindigde met een prachtige steekbal van Mark van Gardingen waarna Joel Prat net naast schoot. Hierna de bekende voetbalwet. In de 28ste minuut werd keeper Wart Kattevilder gehinderd binnen de 16 meter waarna Joost van de Bisen profiteerde en de bal binnen tikte waardoor Netersel geheel tegen de verhouding op voorsprong kwam; 0-1. In de 38ste minuut nog een grote kans voor de Bocht maar wederom geen doelpunt. In de 41ste minuut een geweldige redding van Wart Kattevilder in een 1op1 situatie met Stefan van de Wijdeven en vier minuten laten tikte Wart Kattevilder de bal uit de kruising. In de blessuretijd kwam de Bocht verdient op gelijke hoogte via Mark de Wit die de bal hard en laag over de grond in de verre hoek binnen prikte; 1-1. Het was een minuut later  wederom Wart Kattevilder die de Bocht in de wedstrijd hield toen Rick Spooren vrij voor doel verscheen. Ruststand 1-1.

Na rust ging Thanh Nguyen goed door in de 52ste minuut en legde de bal voor de voeten van Gabby Gijzen die daar wel raad mee wist; 2-1. In de 55ste minuut ging Mark de Wit goed door en maakte Netersel 100% hands binnen de 16 meter maar de bal ging niet op de stip. Hierna golfde het spel op en neer en kon er zomaar aan beiden kanten een doelpunt vallen. In de 86ste minuut knalde een speler van Netersel op doel en leeg de gelijkmaker te maken maar zag de bal via de rug van een medespeler langs gaan. In de 95ste minuut redde Wart Kattevilder wederom subliem waardoor de Bocht weer drie punten bij kan schrijven. Eindstand 2-1. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen LSV op het programma.