Nacompetitie voor De Bocht ‘80 na 1-1 tegen Sterksel

De Bocht 80 speelde vandaag tegen laagvlieger Sterksel en had aan één punt genoeg voor nacompetitie. Dat bleek ook want De Bocht was niet scherp. Al in de 8ste minuut kwam het op 1-0 achterstand door een doelpunt van Thijs Scheepers. Mark de Wit maakte er 1-1 van in de 43ste minuut. Na rust was er weinig te beleven in Sterksel en bloeide de wedstrijd dood. Einstand 1-1 waarmee De Bocht ’80 zich mag opmaken voor de nacompetitie.

Mark van Dongen gaf de bal in de vijfde minuut perfect voor op Murat Ozcan die naast kopte. In de achtste minuut fopte, verreweg de beste man van Sterksel, Thijs Scheepers, de verdediging van De Bocht ’80 en rondde beheerst af; 1-0. Hierna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Sterksel. Rowi van den Besselaar kopte in de 13de minuut naast na een goede vrije trap van Harm van den Bosch. Vijf minuten later mistte Mark van Dongen een buitenkans 1op1 voor de keeper. Abdi Abdella kreeg in de 23ste minuut de bal op een presenteerblaadje van Simon Hendriks maar ook deze kans werd om zeep geholpen. Yener Kilic mistte vervolgens voor open doel een niet te missen kans in de 40ste minuut. In de 43ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Mark de Wit schoot de bal vanaf randje 16 meter binnen. Ruststand 1-1.

Na rust was de energie er aan beide kanten uit. De Bocht creëerde slechts een paar halve kansjes via Rowi van den Besselaar en Maarten Verheijden. Het scheelde niet veel of De Bocht kreeg de deksel op de neus nadat Thijs Scheepers doorbrak maar vervolgens strandde op keeper Tom Molenberg. Mark van Dongen leek de wedstrijd te beslissen in de 80ste minuut maar zag zijn schot over gaan. Eindstand 1-1 in een matige wedstrijd waarmee De Bocht zich wel verzekert van nacompetitie. Volgende week speelt De Bocht tijdens ‘Super Sunday’ thuis de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Netersel.