Harm van den Bosch wijst De Bocht ‘80 de weg naar nacompetitie; 3-3

De Bocht 80 kon zich tegen Hulsel vandaag verzekeren van nacompetitie door de derde plaats in het eindklassement veilig te stellen. Dat zag er lange tijd niet naar uit. De eerste helft presteerde De Bocht ‘80 zwaar onder de maat en stond Hulsel volledig verdiend met 3-1 voor bij rust door treffers van Lars Verspaandonk, Giel van den Heijkant en Kobe Habet. Harm van den Bosch scoorde voor rust eenmaal en knalde na rust twee penalty’s onberispelijk binnen waardoor De Bocht 80 nacompetitie bijna niet meer kan ontlopen. Naaste concurrent EMK staat 6 punten achter op De Bocht en 16 doelpunten, beide teams spelen nog twee wedstrijden.

De Bocht ‘80 startte zeer voortvarend. Rowi van den Besselaar legde de bal in de vijfde minuut panklaar voor Harm van den Bosch die de bal snoeihard in het dak van het doel binnen schoot; 0-1. Direct hierna kantelde de wedstrijd. Dom balverlies op het middenveld werd drie minuten na de openingstreffer direct afgestraft door Lars Verpaandonk; 1-1. Twee minuten later stond de Bocht wederom te klungelen en mocht Giel van den Heijkant de 2-1 binnen schieten. Tom Molenberg voorkwam erger en tikte niet veel later een bal van Giel van den Heikant knap uit de kruising. In de 20ste minuut soleerde  Kobe Habet vanuit de eigen zestien meter zomaar naar de overkant en kon kinderlijk eenvoudig de 3-1 maken. De Bocht stond erbij en keek erna. Hierna kreeg Hulsel nog een paar kansen en De Bocht mocht niet klagen met een ruststand van 3-1.

Na rust tapte De Bocht uit een ander vaatje. De van een blessure teruggekomen goed spelende Rowi van den Besselaar werd in de 50ste minuut gevloerd in de 16 meter. De deze week 36 jaar geworden ‘op-en-top’ Bocht-man nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty knap binnen; 3-2. De Bocht voelde dat er meer in zat. In  de 62ste minuut draaide Rowi van den Besselaar zich mooi  vrij waarna hij wederom werd gevloerd en de bal terecht op de stip ging. Harm van den Bosch bedacht zich geen moment en joeg zijn derde treffer van de dag hard in de touwen; 3-3. Hierna kon de wedstrijd nog alle kanten op maar er werd niet meer gescoord. Een spannende wedstrijd met een terechte uitslag.