De Bocht ´80 verliest derby van LSV; 2-1

De derby tussen De Bocht ´80 en LSV leverde geen goed voetbal op maar wel veel strijd. Jarne van der Heijden zette LSV op voorsprong in de 30ste minuut. Na rust kwam De Bocht op gelijke hoogte door een treffer van Thijs van Dongen in de 48ste minuut. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen maar via een lucky goal in buitenspelpositie in de 88ste minuut trok LSV de overwinning over de streep.

De Bocht creëerde al in de vijfde minuut een goede kans. Mark de Wit zette goed voor waarna Thijs van Dongen zijn hoofd net niet goed tegen de bal kreeg. Twee minuten later een knappe redding van Bocht keeper Wat Kattevilder op een afstandsschot van Bart Dammers. Hierna een licht overwicht voor De Bocht zonder echte kansen. In de 30ste minuut een snelle omschakeling van LSV waarna de bal bij Jarne van der Heijden kwam die de bal onhoudbaar in de verre hoek binnen schoot; 1-0. In de 38ste speelde Mark van Dongen zich goed vrij waarna hij zijn schot op doel gekeerd zag worden door de keeper van LSV. In  de 44ste minuut een prima kans voor LSV via Abdel Yachou die net naast schoot. Op slag van rust schoot John Termeer net over; ruststand 1-0.

Na rust stelde De Bocht meteen orde op zaken. Mark de Wit speelde in de 48ste minuut behendig zijn tegenstander uit en legde de bal panklaar voor Thijs van Dongen die de 1-1 binnen prikte. Tien minuten later een schot van Mark van Dongen net over. In de 60ste minuut legde Thijs van Dongen de bal perfect klaar voor Mark de Wit die leek te scoren maar werd gevloerd zonder dat daarvoor werd gefloten. In de 65ste minuut hield Wart Kattevilder de Bocht in de wedstrijd toen hij een snoeihard afstandsschot over wist te tikken. Vijf minuten later verscheen Thanh Nguyen alleen voor de keeper van LSV maar scoorde niet. Hierna werd LSV sterker en kwam de Bocht in de 70ste en 71ste minuut heel goed weg omdat de spitsen van LSV niet bij de les waren. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. In de 88ste minuut ging de vlag omhoog voor buitenspel maar de scheidsrechter liet doorspelen en LSV profiteerde maximaal. Eindstand 2-1 in het voordeel van LSV. De Bocht blijft in het klassement boven LSV staan en behoudt haar 3de plaats. Volgende week komt de nummer 2 Pusphaira op bezoek.