De Bocht ´80 doet goede zaken; 3-1 winst tegen Pusphaira

De Bocht ’80 speelde een belangrijke wedstrijd in de top van het klassement. De nummer twee Pusphaira kwam op bezoek. Thijs van Dongen scoorde de 1-0 in de 14de minuut. Via een penalty van Tom Hanckmann kwam Pusphaira langszij in de 36ste minuut waarna Thijs van Dongen er op slag van rust 2-1 van maakte. Mark de Wit knalde onberispelijk van 11 meter de 3-1 binnen in de 67ste minuut. Een fraaie en belangrijke overwinning voor de Oirschottenaren.

De Bocht had een aangepast team door de vele blessures maar liet zien dat er op wilskracht veel kan in het voetballen. In de 10de minuut zette Maarten Verheijden goed voor waarna Thijs van Dongen net naast kopte. In de 14de minuut een fraaie steekbal van Gabby Gijzen op Thijs van Dongen die even fraai de 1-0 binnen joeg. In de 20ste minuut een open kans voor Pusphaira via Arthur Meulder die zijn schot in het zijnet zag gaan. In de 23ste minuut een mooie actie van Maarten Verheijden die zijn inzet gekeerd zag worden door de keeper van Pusphaira. In de 31ste minuut een goede kopkans voor Pusphaira via Jacob Osterby die door de wederom uistekende keeper Wart Kattevilder over werd getikt. In de 36ste minuut ging de bal terecht op de stip voor Pusphaira. Tom Hanckmann schoot de bal onhoudbaar binnen; 1-1. Pusphaira werd sterker maar het was de Bocht dat weer op voorsprong kwam. In de 43ste werd eerste een doelpunt afgekeurd van Pusphaira wegens het aanvallen van de keeper waarna in de 45ste minuut Mark de Wit de bal goed afspeelde op Thijs van Dongen die wederom trefzeker was; ruststand 2-1.

Na rust was het Pusphaira dat domineerde. De Bocht zette daar veel strijd tegenover en de verdediging van De Bocht gaf niet veel weg. Ruben van der Waerden schoot net over in de 48ste minuut en Arthur Meulder kopte in de 63ste minuut van dichtbij op doel maar vond Wart Kattevilder op zijn weg. In de 67ste minuut werd Gabby Gijzen geduwd waarna de bal terecht op de stip ging. Mark de Wit schoot de bal snoeihard via onderkant lat binnen. Eindstand 3-1. Een fraaie overwinning voor De Bocht dat volgende week vrij is.