De Bocht ‘80 start met gelijkspel tegen Audacia; 2-2

De Bocht ’80 opende de competitie tegen Audacia uit Moergestel, meteen een vuurproef. Onder een stralende zon werd er een open wedstrijd op de mat gelegd met kansen over en weer. De Bocht ’80 kwam op voorsprong via Reandell in de 7de minuut. Kort na rust vergrootte John Termeer de voorsprong; 0-2. De Bocht leek de winst mee naar huis te nemen maar Audacia scoorde nog tweemaal in de 89ste en 94ste minuut door treffers van Jur Jansen en Ward Ketelaars. Eindstand 2-2.

Bocht keeper Tom Molenberg keepte een uitstekende wedstrijd. Al in de 3de minuut redde hij oog in oog met Syb van Gisbergen. In de 7de minuut soleerde Reandell door de defensie van Audacia en schoof de bal bekwaam binnen; 0-1. Mathijs van Alphen kopte net voorlangs in de 10de minuut namens Audacia. Een diepe bal van Tom Molenberg in de 16de minuut zette Mark de Wit vrij voor de keeper maar die zag zijn kopbal gered. In de 45ste minuut was Tom Molenberg weer de sta in de weg toen Thomas van Zon vrij voor doel verscheen.

Na rust een prima voorzet van Reandell op Brian van Schijndel die zijn inzet naast zag gaan. In de 55ste minuut was het wel raak. Een corner van Mark de Wit werd door John Termeer hard in de touwen geschoten; 0-2. Hierna zette Audacia aan en hanteerde voortdurend de lange bal waar de verdediging van de Bocht moeite mee had. In de 65ste minuut werd een doelpunt van Audacia afgekeurd wegens buitenspel. Reandell had de Bocht in de 70ste minuut de overwinning kunnen bezorgen nadat hij voor open doel de bal net naast schoot. Dat was het signaal voor Audacia om nogmaals aan te zetten. Dirk van Ierland zag zijn inzet net voorlangs gaan in de 80ste minuut en Tom Molenberg redde wederom een 1op1 situatie. In de 89ste minuut viel de verdiende aansluitingstreffer. Jur Jansen kopte raakt uit een corner. Daarna was het billen knijpen voor De Bocht. Diep in blessuretijd bepaalde Ward Ketelaars de eindstand op 2-2. Een terechte uitslag gezien de hele wedstrijd, echter een 0-2 voorsprong weggeven in de laatste vijf minuten is ‘not done’. Volgende week beter