De Bocht ’80 onderuit in spektakelstuk in Boxtel; 4-3 verlies

De scheidsrechter van vandaag domineerde de wedstrijd in het nadeel van De Bocht ’80. Bij drie doelpunten ging het mis. Lars van Hamond opende in de 7de minuut de score met een prachtig schot in de kruising nadat de scheidsrechter een overtreding onbestraft liet. Drie minuten later scoorde Mitchell Vogels de 2-0 uit een corner die geen corner was. Mark de Wit maakte er 2-1 van in de 18de minuut. Valentijn Waals schoot knap de 3-1 binnen in de 34ste minuut. Op slag van rust werd de 4-1 werd ingeleid door een overtreding op Bocht verdediger John Termeer waarvan Owen Kemps profiteerde. Ruststand 4-1. Na rust nam De Bocht het initiatief over. Reandell Bijlhout schoot de 4-2 bovenin de kruising in de 56ste minuut en tien minuten later schoot Murat Ozcan uit een vrije trap knap de 4-3 binnen. De gelijkmaker hing in de lucht maar viel niet. Eindstand 4-3 in het voordeel van Boxtel in een boeiend duel.

In de derde minuut een grote kans voor Brian van Schijndel, de rebound van Maarten Verheijden werd knap gekeerd door de keeper van Boxtel. In de 7de minuut werd Mark de Wit omver getrokken maar de scheidrechter liet doorspelen. Lars van Hamond joeg de 1-0 vervolgens bovenin de kruising. In de 10de minuut maakte de scheidsrechter van  een 100% achterbal een hoekschop. Mitchell Vogels profiteerde daar dankbaar van; 2-0. De Bocht schrok wakker. Abdi Abdella soleerde in de 18de minuut door de verdediging van Boxtel en legde de bal prima af op Mark de Wit die de 2-1 binnen prikte. In de 24ste minuut een goed combinatie tussen Yener Kilic en Mark de Wit. Laatstgenoemde zag zijn schot rakelings langs de paal gaan. In de 25ste minuut schoot Gino Mauriks namens Boxtel op de lat. Owen Kemps mistte voor open doel uit de rebound. In de 34ste minuut mocht Valentijn Waals vrij schieten waarna hij Tom Molenberg kansloos liet; 3-1. In de 45ste minuut ging de scheidsrechter wederom in de fout. Lars van Hamond schopte John Termeer omver en speelde de bal vervolgens door op Owen Kemps die dankbaar de ruststand bepaalde op 4-1.

De Bocht zette in de tweede helft een tandje bij waarop Boxtel geen antwoord had. In de 53ste minuut had de bal op de stip gemoeten nadat Reandell Bijlhout werd neergehaald maar dat gebeurde niet. Drie minuten later kapte Bijlhout zijn man uit waarna hij de bal strak bovenin de kruising joeg; 4-2. In de 66ste minuut schaarde Murat Ozcan zich achter een vrije trap die hij knap in de korte hoek binnen schoot; 4-3. Twee minuten later moest Ozcan het veld verlaten na een tweede gele kaart. De Bocht voelde dat er meer in zat en zette alles op alles om de gelijkmaker te maken die helaas uit bleef. Door dit verlies moet De Bocht volgende week winnen om alsnog nacompetitie te halen. Were Di uit Tilburg is de tegenstander.