De Bocht ´80 in wachtkamer voor periodetitel na 0-2 overwinning tegen DEES

Om mee te blijven doen voor de eerste periode moest De Bocht ’80 winnen tegen DEES. Een tegenstander waar De Bocht het altijd lastig tegen heeft. De Bocht was de betere ploeg maar scoorde pas in de 77ste minuut nadat Rowi van den Besselaar gevloerd werd en de bal op de stip ging. Topscoorder Mark de Wit schoot de bal beheerst binnen; 0-1. Tien minuten later verdubbelde Mark de Wit de score; 0-2. De Bocht moet wachten tot 18 december of de eerste periode binnen is. Netersel kan de Bocht nog voorbij wanneer het met voldoende doelpunten de inhaalwedstrijd wint van DEES.

De Bocht had het zwaar tegen DEES de eerste 20 minuten van de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor De Bocht. Mark van Dongen schoot in de 7de minuut te zacht in na een goede combinatie met Rowi van den Besselaar. In de 15de minuut schoot Mark de Wit over op aangeven van  de goed spelende van den Besselaar. Hierna kreeg DEES twee grote kansen. In de 17de minuut verscheen Rhoan van Dooren alleen voor keeper Tom Molenberg en vier minuten later Thomas Tholen. Tom Molenberg was niet van plan zich te laten passeren vandaag en greep goed in. In de 35ste minuut nog een kans voor Mark van Dingen maar zijn schot werd door de doelman van DEES gekeerd. In de 43ste minuut soleerde Mark de Wit over de achterlijn maar zag zijn inzet net naast gaan. Ruststand 0-0.

Na rust domineerde De Bocht ‘80. Rowi van den Besselaar schoot net over in de 53ste minuut en Mark de Wit strandde op de keeper in de 60ste minuut na een mooie steekbal van John Termeer. Een minuut later leek De Bocht op voorsprong te komen maar het schot van Mark de Wit spatte op de lat uiteen. Rowi van den Besselaar draaide zich goed vrij in de 67ste minuut maar zag zijn schot via buitenkant paal naast gaan. Een doelpunt hing in de lucht. In de 77ste minuut werd Rowi van den Besselaar in de diepte aangespeeld waarna hij werd gevloerd en de bal terecht op de stip ging. Mark de Wit benutte deze buitenkans; 0-1. Tien minuten later haalde Mark de Wit de spanning uit de wedstrijd door de 0-2 binnen te schieten. Eindstand 0-2 voor De Bocht ’80 die nu in de wachtkamer moet wachten of de eerste periodetitel binnen is. Daarvan is het afhankelijk van Netersel die op 18 december een inhaalwedstrijd speelt tegen DEES.