De Bocht ’80 houdt zicht op nacompetitie na 5-2 winst op SVSOS

Reandell Bijlhout opende de score voor De Bocht in de 16de minuut. Voor rust had De Bocht de wedstrijd al kunnen beslissen maar het verzuimde te scoren. Ruststand 1-0. Na rust kwam SVSOS even opzetten maar knakte nadat John Termeer de bal perfect binnen schoot in de 65ste minuut. Twee minuten later stond het al 3-0 door een benutte Penalty van Brian van Schijndel. Teun van Dijck scoorde de 3-1 in de 71ste minuut. Via Stan van Overdijk en Yener Kilic liep De Bocht uit naar een 5-1 voorsprong. Jeroen Brekelmans bepaalde uit een penalty de eindstand op 5-2 in de 90ste minuut.

Al in de eerste minuut had De Bocht op voorsprong moeten komen maar Maarten van der Heijden schoot na een perfecte voorzet van Brain van Schijndel voor open doel hoog over. In de achtste minuut redde de keeper met geluk een bal van Reandell Bijlhout na een goede voorzet van Damian van Alebeek. In de 16de minuut werd het veldoverwicht uitgedrukt in een doelpunt nadat Reandell Bijlhout door de verdediging soleerde en beheerst binnen schoot. Hierna nog twee grote kansen voor Rowi van den Besselaar en Reandell Bijlhout maar de bal wilde er niet in. Ruststand 1-0.

De tweede helft begon De Bocht wederom opportunistisch. In de 53ste minuut kon Brian van Schijndel net niet bij de bal na een prachtige steekbal van Stan van Overdijk. In de 65ste minuut was het wel raak. John Termeer draaide zicht perfect vrij en schoot met links de bal onhoudbaar binnen; 2-0. Twee minuten later ging de bal op de stip nadat Brian van Schijndel werd gevloerd. Van Schijndel benutte zelf de penalty; 3-0. In de 70ste minuut het eerste wapenfeit van SVSOS. Gijs van Oort verscheen vrij voor keeper Desley Fonken die knap redde. Een minuut later was De Bocht niet alert waarvan Teun van Dijck profiteerde; 3-1. In de 75ste minuut omspeelde Stan van Overdijk handig zijn tegenstander en schoot de 4-1 binnen. Drie minuten later kopte Yener Kilic op de paal. Kilic was gretig en speelde zichzelf goed vrij in de 82ste minuut waarna hij knap afrondde; 5-1. In de 90ste minuut ging de bal op  de stip en bepaalde Jeroen Breelmans de eindstand op 5-2. De Bocht doet hiermee goede zaken voor plek vier die recht geeft op nacompetitie, temeer omdat directe concurrenten HMVV en Riel vandaag allebei punten hebben laten liggen.