De Bocht ’80 flikt het! Nacompetitie na 3-2 winst op Were Di

De druk lag overduidelijk op de schouders van De Bocht ’80 vandaag, Concurrent SDO ‘39 moest tegen laagvlieger LSV dus het was op voorhand duidelijk dat alleen een overwinning genoeg was voor een plekje in de nacompetitie. Yener Kilic opende de score in de 20ste minuut en Mark de Wit scoorde uit een penalty de 2-0 in de 40ste minuut. Drie minuten na rust ging de bal weer op de stip en maakte Mark de Wit er 3-0 van. De wedstrijd leek gespeeld maar dat was zeker niet het geval. Were Di kwam op 3-1 in de 50ste minuut via Stijn van Zutven en op 3-2 in de 85ste minuut door een prachtige vrije trap van Jan Kooij. Hierna was het billen knijpen en trok De Bocht met hangen en wurgen de overwinning over de streep.

Dankzij de zeer collegiale medewerking van grote buurman Oirschot Vooruit kon de wedstrijd gespeeld worden op kunstgras, bij De Bocht was het veld onbespeelbaar. De Bocht begon gespannen aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor Were Di in de vijfde minuut. De wederom goed spelende Maarten Verheijden stuitte op de keeper in de 10de minuut na een mooie steekbal van Brian van Schijndel die direct daarna uitviel met een zware blessure. Een groot gemis voor De Bocht. Stan van Overdijk verving van Schijndel met verve en schoot net over in de 17de minuut uit een fraaie draai. In de 20ste minuut haalde Yener Kilic verwoestend uit en stond de 1-0 op het scorebord. John Termeer scoorde net niet in de 30ste minuut. In de 40ste minuut soleerde Mark de Wit door de defensie van Were Di en werd gevloerd. Deze buitenkans is aan De Wit wel besteed dit seizoen en uit de penalty schoot hij beheerst de 2-0 binnen. Yener Kilic leek de 3-0 te maken in de 42ste minuut nadat hij zijn tegenstander dolde maar zag zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. Ruststand 2-0.

Na rust ging de bal wederom op de stip in de 48ste minuut na een handsbal. Mark de Wit maakte er 3-0 van waarmee De Bocht op rozen dacht te zitten. Dat was van korte duur want drie minuten later ging de bal op de stip voor Were Di en maakte Stijn van Zutven er 3-1 van. Hierna was De Bocht de weg kwijt en domineerde Were Di de wedstrijd. In de 70ste minuut scoorde Were Di de 3-2 maar grensrechter Stefan Schoenmakers stak resoluut zijn vlag omhoog voor buitenspel wat volledig tercht over werd genomen door de goed leidende scheidsrechter. In de 85ste minuut was het wel raak. Jan Kooij schoot een vrije trap strak in de kruising; 3-2. Hierna kwam De Bocht nog enkele keren goed weg en was het blij na 93 minuten de 3-2 over de streep te rekken die recht geeft op nacompetitie.