De Bocht ´80 dendert voort; 3-1 winst tegen DEES

De Bocht ’80 doet goede zaken in de strijd om de tweede periodetitel. DEES dat al wekenlang ongeslagen is werd 80 minuten lang overlopen. De eerste 10 minuten waren voor DEES dat op een 0-1 voorsprong kwam via Tijn Loeffen. Hierna speelde De Bocht uitstekend en won het met 3-1 door treffers van Samin Yusofi en tweemaal Mark de Wit.

De eerste tien minuten waren voor DEES. Tijn Loeffen kreeg de bal van een Bocht verdediger in de 9de minuut op een presenteerblaadje en schoot beheerst de 0-1 binnen. Een minuut later had het zomaar 0-2 kunnen staan maar keeper Wart Kattevilder stak daar in een 1op1 duel een stokje voor. Hierna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van DEES. Thijs van Dongen zag zijn inzet vanaf de zijkant over de doellijn net naast gaan in de 15de minuut en Samin Yusofi zag zijn schot in de 30ste minuut uit de kruising getikt door de keeper van DEES. Een minuut later spatte een schot van Yusofi op de lat uiteen. Ruststand 0-1.

Na rust startte de Bocht ijzersterk. Al na drie minuten leek De Bocht te scoren maar niet duidelijk was of de bal de doellijn was gepasseerd. Kris Veldman kreeg nog een kans namens DEES in de 52ste minuut maar wederom stond Wart Kattevilder goed opgesteld. Mark van Dongen zag zijn inzet gekeerd in de 55ste minuut. Een minuut laten kwam de meer dan verdiende gelijkmaker. Samin Yusofi krulde de bal uit een vrije trap in de bovenhoek; 1-1. De Bocht zette nogmaals aan onder leiding van plaaggeest  Mark de Wit waar de verdediging van DEES geen raad mee wist. In de 60ste minuut de zoveelste combinatie tussen Simon Hendriks en Mark de Wit over de linkerflank die beheerst door de Wit in de linker onderhoek werd binnen geschoten; 2-1. In de 87ste minuut was Mark de Wit er als de kippen en profiteerde hij optimaal van een misverstand in de verdediging van DEES en tikte hij de 3-1 binnen. Een minuut voor tijd had de Wit zijn goede wedstrijd kunnen belonen met een hattrick maar nadat hij zich perfect vrijspeelde schoot hij over. Eindstand 3-1.