De Bocht ’80 onderuit tegen Nordea; 1 – 3

De Bocht ’80 had nog kansen op de nacompetitie. Voorwaarde was dat ze sowieso zelf moesten winnen. Dat lukte helaas niet. De eerste helft waren beide partijen in evenwicht. In de tweede helft was Nordea oppermachtig en rondde hun kansen zeer efficiënt af. De Bocht ’80 wist wel op een 1-0 voorsprong te komen. Nordea kwam 3 keer tot scoren en won de wedstrijd met 1-3.

De eerste helft kent niet veel hoogtepunten. Pas in de 19e minuut krijgt De Bocht ’80 de eerste kans van de wedstrijd. Maarten Verheijden kopt in de handen van de Nordea keeper op aangeven van de jarige Harm van den Bosch. Vijf minuten later mag Bart Hermsen op goal schieten maar veel gevaar is er niet. In de 37e minuut verslikt de verdediging van Nordea zich in een verre uittrap van keeper Mark Faes. Verheijden en van Dongen kunnen helaas niet profiteren maar weten nog een corner te halen. Op slag van rust krijgt Nordea nog twee grote kansen. Farkhod Abdurakhmanov schiet vrij van 16 meter maar mist het doel. Een minuut later tikt Goksel Ugurlu de bal net naast op aangeven van Bahattin Yozgat.

De Bocht ’80 gaat flitsend van start in de tweede helft. In de 51e minuut kan Thijs van Dongen hard op goal schieten en varraste daarmee de keeper van Nordea. De bal gaat er in de verre hoek in. Het antwoord van Nordea komt in de 60e minuut. Uit een corner kan Musa Ucdu simpel binnen tikken bij de tweede paal en laat de verdediging van de Bocht ’80 verbaasd achter. In het laatste kwartier gaat de Bocht ’80 verder naar voren spelen om toch nog wat kansen te creëren. Echte kansen komen er niet en Nordea kan daar van profiteren. In de slotfase wordt de bal vanaf de achterlijn terug gelegd in de 16 meter van de Bocht ‘80. Bahattin Yozgat duikt de 1-2 met het hoofd binnen. Vijf minuten later maakt Nordea het werk af door de 1-3 te maken. Abdurakhmanov wordt vrijgelaten en kan vanaf de 16 meter vrij inschieten. De bal verdwijnt rechts onder in de hoek.

Het seizoen eindigt voor de Bocht ’80 op een 7e plaats. Op Hemelvaartsdag speelt de Bocht ’80 nog wel een wedstrijd tegen Legendary PSV. Dit is één van de hoogtepunten tijdens het 35 jarige jubileum.