Remise De Bocht ´80 – Olland in enerverende wedstrijd; 2-2

De eerste helft was voor Olland dat na 36 minuten op voorsprong kwam via Rob van der Heijden. De tweede helft was voor De Bocht ’80 dat in de 57ste langszij kwam Elo Turksma. Diep in blessuretijd leek De Bocht de volle winst te pakken via Mark de Wit. De scheidsrechter was niet van plan om te stoppen waardoor Olland nog langszij mocht komen in de 98ste minuut via Gerbe Voets.

Olland startte sterk en drukte De Bocht vanaf de eerste minuut de verdediging in. Robert Erven scoorde bijna al in de tweede minuut maar vond Desley Fonken op zijn pad. Dat gebeurde nogmaals in de 28ste minuut. De terechte 0-1 viel in de 36ste minuut. Een voorzet op maat van Robert Erven werd simpel door Rob van der Heijden binnen gekopt; 0-1. In de 42ste minuut een dot van een kans voor Olland. Van drie meter afstand schoot Harm van Oirschot naast. De enige kans in de eerste helft van De Bocht was voor Thijs van Dongen in de 44ste minuut op aangeven van Mark van Gardingen. Van Dongen schoot naast. Ruststand 0-1.

Na rust tapte De Bocht uit een ander vaatje. Dat resulteerde in de 57ste minuut in een gelijkmaker. Mark de Wit soleerde over de achterlijn op en bediende Elo Turksma op maat die de 1-1 scoorde. Een vrije trap van Samin Yusofi in de 58ste minuut werd net over getikt door de keeper van Olland en Elo Turksma scoorde net niet op aangeven van Simon Hendriks in de 72ste minuut. In de 73ste minuut hield Desley Fonken de Bocht in de wedstrijd. De Bocht voelde dat er een overwinning in de lucht hing maar het laatste kwartier kantelde de wedstrijd in het voordeel van Olland nadat Samin Yusofi met rood van het veld werd gestuurd. In de 85ste minuut hield Desley Fonken De Bocht heel knap in de wedstrijd toen een bal van richting veranderde uit een vrije trap. In de 92ste minuut kwam De Bocht geheel uit het niets op voorsprong. Mike Smit schoot de bal naar voren en via een speler van Olland kwam de bal bij Mark de Wit die zijn tegenstander omspeelde en de 2-1 binnen schoot. De wedstrijd leek gespeeld maar de scheidsrechter kreeg er geen genoeg van. In de 98ste minuut kreeg Olland een vrije trap waaruit Gerbe Voets 2-2 kon maken. Toen was het gelijk einde wedstrijd.

De Bocht ´80 dendert voort; 3-1 winst tegen DEES

De Bocht ’80 doet goede zaken in de strijd om de tweede periodetitel. DEES dat al wekenlang ongeslagen is werd 80 minuten lang overlopen. De eerste 10 minuten waren voor DEES dat op een 0-1 voorsprong kwam via Tijn Loeffen. Hierna speelde De Bocht uitstekend en won het met 3-1 door treffers van Samin Yusofi en tweemaal Mark de Wit.

De eerste tien minuten waren voor DEES. Tijn Loeffen kreeg de bal van een Bocht verdediger in de 9de minuut op een presenteerblaadje en schoot beheerst de 0-1 binnen. Een minuut later had het zomaar 0-2 kunnen staan maar keeper Wart Kattevilder stak daar in een 1op1 duel een stokje voor. Hierna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van DEES. Thijs van Dongen zag zijn inzet vanaf de zijkant over de doellijn net naast gaan in de 15de minuut en Samin Yusofi zag zijn schot in de 30ste minuut uit de kruising getikt door de keeper van DEES. Een minuut later spatte een schot van Yusofi op de lat uiteen. Ruststand 0-1.

Na rust startte de Bocht ijzersterk. Al na drie minuten leek De Bocht te scoren maar niet duidelijk was of de bal de doellijn was gepasseerd. Kris Veldman kreeg nog een kans namens DEES in de 52ste minuut maar wederom stond Wart Kattevilder goed opgesteld. Mark van Dongen zag zijn inzet gekeerd in de 55ste minuut. Een minuut laten kwam de meer dan verdiende gelijkmaker. Samin Yusofi krulde de bal uit een vrije trap in de bovenhoek; 1-1. De Bocht zette nogmaals aan onder leiding van plaaggeest  Mark de Wit waar de verdediging van DEES geen raad mee wist. In de 60ste minuut de zoveelste combinatie tussen Simon Hendriks en Mark de Wit over de linkerflank die beheerst door de Wit in de linker onderhoek werd binnen geschoten; 2-1. In de 87ste minuut was Mark de Wit er als de kippen en profiteerde hij optimaal van een misverstand in de verdediging van DEES en tikte hij de 3-1 binnen. Een minuut voor tijd had de Wit zijn goede wedstrijd kunnen belonen met een hattrick maar nadat hij zich perfect vrijspeelde schoot hij over. Eindstand 3-1.

De Bocht ´80 heeft geen kind aan Terlo; 5-0

De Bocht beleefde een makkelijke middag. Harm van den Bosch zette in de tiende minuut de 1-0 op het scorebord. Thijs van Dongen schoot voor rust nog tweemaal raak. Ruststand 3-0. Na rust maakte Mark de Wit er 4-0 van en bepaalde Thijs van Dongen met een hattrick de eindstand op 5-0.

De Bocht opende prima en creëerde direct na het fluitsignaal kansen. In de vijfde minuut ging Simon Hendriks goed door op links en zette voor op Mark de Wit die zijn inzet naast zag gaan. In de tiende minuut was het wel raak. Harm van den Bosch kreeg de bal net buiten de zestien meter aangespeeld en haalde verwoestend uit en zag zijn inzet bovenin de kruising gaan; 1-0. Tien minuten later een grote kans voor Samin Yusofi op aangeven van Mark de Wit maar die mistte deze buitenkans. In de 23ste minuut een mooie voorzet van Samin Yusofi waarna Thijs van Dongen perfect voor zijn tegenstander uitkwam en afdrukte; 2-0. In de 34ste minuut weer een fraaie kans voor de Bocht. Yener Kilic schoot echter in het zijnet. In de 45ste minuut was het wel raak. Simon Hendriks stuurde Thijs van Dongen de diepte in die zijn tweede doelpunt van de dag maakte. Ruststand 3-0.

Na rust ging De Bocht door waar het mee begonnen was. Thijs van Dongen schoot in de 48ste minuut net over. In de 51ste soleerde Mark de Wit langs drie tegenstanders en schoot vervolgens subtiel de 4-0 binnen. Drie minuten later een razendsnelle counter via Thijs van Dongen waarna Mark de Wit op de doellijn op de keeper strandde. In de 67ste minuut misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Maarten van der Heijden ging de diepte in, speelde Mark de Wit op maat aan die vervolgens Thijs van Dongen zijn hattrick liet maken; 5-0. Samin Yusofi had op aangeven van Mark van Dongen de 6-0 kunnen maken maar zijn schot ging over. Eindstand 5-0. Een dik verdiende overwinning voor De Bocht ´80 die geen enkele kans heeft weggegeven.

Wederom winst De Bocht ´80; 1-2 tegen Casteren

In een van beide kanten heel matig duel kwam de Bocht via een fraaie vrije trap van Samin Yusofi op slag van rust op een 0-1 voorsprong. Fons van de Wijdeven maakte de 1-1 in de 65ste minuut. Twee minuten later maakte Mark de Wit uit een penalty het winnende doelpunt. Eindstand 1-2.

Het eerste half uur was er werkelijk niets de beleven in Casteren. Niet één keer werd er op doel geschoten. Thijs van Dongen was de eerste die op doel schoot in de 30ste minuut maar zag zijn schot in de handen van de keeper belanden. Casteren kon bijna scoren in de 31ste minuut nadat de bal net over keeper Desley Fonken viel. Mark van Dongen kopte van dichtbij te zacht in en Maarten van der Heijden zag zijn voorzet net over getikt door de doelman van Casteren. Op slag van rust schaarde Samin Yusofi zich achter een vrije trap welke hij onhoudbaar in de kruising krulde. Ruststand 0-1.

Vijf minuten na rust snelde Simon Hendriks naar voren en zette goed voor op Thijs van Dongen die over kopte. Na slecht uitverdedigen van de Bocht in de 65ste minuut kreeg Casteren geheel uit het niets een schietkans. Fons van de Wijdeven mocht vrij inschieten. Desley Fonken redde in eerste instantie knap maar kwam in tweede instantie net te kort en zag de bal over de doellijn rollen; 1-1. Lang kon Casteren niet genieten van de gelijke stand want twee minuten later werd Mark de Wit gevloerd in de 16 meter en ging de bal op de stip. Deze buitenkans werd door Mark de Wit benut; 1-2. Hierna zette Casteren alles op alles om de gelijkmaker af te dwingen maar de verdediging van de Bocht gaf geen krimp. Eindstand 1-2 voor de mannen uit Oirschot.

De Bocht ´80 makkelijk langs LSV; 6-0

De Bocht had geen kind aan LSV dat al na 23 minuten met 10 man stond door een rode kaart van Dirk van der Struijk waarvan Mark de Wit uit een penalty de 1-0 maakte. Een minuut later stond het 2-0 wederom uit een penalty door Mark de Wit. In de 45ste minuut bepaalde Thijs van Dongen de ruststand op 3-0. Na rust speelde De Bocht de wedstrijd makkelijk uit en scoorde het nog driemaal door Thijs van Dongen, Mark de Wit en Patrick Broks. Eindstand 6-0.

De Bocht domineerde vanaf de eerste minuut. Maarten van der Heijden schoot net naast uit een vrije trap in de 22ste minuut. Een minuut later ging de bal op de stip nadat Dirk van der Struijk de bal met de hand over tikte en hiervoor rood kreeg. Mark de Wit schoot de penalty onberispelijk binnen; 1-0. Een minuut later maakte Maykel van Kasteren hands en ging de bal weer op de stip. Mark de Wit maakte er 2-0 van. In de 33ste minuut een kans voor open doel van Samin Yusofi maar die zag zijn inzet naast gaan. Yusofi schoot in de 42ste minuut de bal nog op de kruising. In de 45ste minuut een mooie voorzet van Mark de Wit die door Thijs van Dongen met een bekeken hakbal werd binnen getikt. Ruststand 3-0.

Na rust maakte Thijs van Dongen er in de 54ste minuut 4-0 van. Hierna ging het tempo uit de wedstrijd. LSV kon niet meer en De Bocht hoefde niet meer. In de 71ste minuut kwam Mark de Wit als gelukkigste uit de scrimmage en tikte de 5-0 binnen. Hierna kwam bonkige spits Patrick Broks in het veld wat met groot gejuich werd ontvangen. Mark van Dongen zag zijn schot in de 82ste minuut net langs gaan. In de 83ste minuut gebeurde waar iedereen op zat te wachten. Patrick Broks schoot de bal voorbij keeper Ricardo Verheijden en bepaalde de eindstand op 6-0. Een mooi slot van een leuke en sportieve derby.

In memoriam Rinus van Gestel

Gisteren bereikte ons het bericht dat geheel onverwachts Rinus van Gestel is overleden op woensdag 20 april. Rinus was vanaf het eerste uur lid van De Bocht ’80! Rinus heeft vele uren bij onze vereniging doorgebracht en was met zijn droge humor een graag geziene Bochtman. Rinus heeft jarenlang ook een bijdrage geleverd aan de Club van 50. Een paar jaar geleden verhuisde Rinus naar Lieshout en hebben we hem minder vaak gezien. We wensen de familie van Gestel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

21 april 2022

Bestuur VV De Bocht ‘80

De Bocht ´80 krijgt te weinig tegen Irene; 2-2

De Bocht speelde een prima wedstrijd. Irene had de gehele wedstrijd niets in te brengen en De Bocht creëerde legio kansen. In de 18de minuut kwam De Bocht dik verdiend op voorsprong via Maarten Verheijden. Uit het niets maakte Rob Groenedaal de gelijkmaker in de 28ste minuut en geheel tegen de verhoudingen in bepaalde Gijs Voets de ruststand op 2-1 in de 40ste minuut. Na rust hetzelfde beeld. Legio kansen voor de Bocht maar slechts één doelpunt in de 77ste minuut door de absolute uitblinker Simon Hendriks. Eindstand 2-2

De Bocht startte sterk en drong vanaf de eerste minuut Irene terug op eigen helft. In de 7de minuut schoot Samin Yusofi net over en Mark de Wit deed hetzelfde een minuut later. In de 13de minuut strandde Mark de Wit op de keeper na een vlekkeloze combinatie van achteruit van De Bocht. In de 16de minuut de eerste kans voor Irene via Joris de Wit die door keeper Desley Fonken vakkundig werd gekeerd. In de 18de minuut wederom een actie van Mark de Wit. Zijn inzet werd nog gekeerd maar uit de rebound  scoorde Maarten Verheijden dik verdiend de 0-1. De Bocht zette nogmaals aan maar Mark de Wit kreeg de bal er niet in vandaag en zag ook in de 20ste minuut zijn inzet niet beloond. In de 28ste minuut verzuimde de scheidsrechter te fluiten voor een overtreding. De Bocht dacht dat Irene de bal buiten zou spelen maar dat gebeurde niet waardoor Rob Groenendaal de gelijkmaker kon maken. Vijf minuten later was het middenveld van De Bocht niet alert en werd een schot van Gijs Voets van 25 meter afstand van richting verandert en zuilde de bal in de kruising; 2-1. Maarten Verheijden schoot in de 40ste minuut nog net voorlangs na een mooie combinatie met Harm van den Bosch en een minuut later zag Samin Yusofi zijn schot net naast gaan. Ruststand 2-1.

Na rust schrok de Bocht op nadat Rob Groenendaal net voorlangs schoot in de 48ste minuut. Hierna was het weer eenrichtingsverkeer richting het doel van Irene. Markt de Wit, Samin Yusofi en Gurkan Yavuz creëerde diverse kansen maar scoorde niet. In de 77ste minuut ging de absolute uitblinker van vandaag, Simon Hendriks, voor de zoveelste keer langs zijn tegenstander en haalde verwoestend uit waardoor de bal diagonaal in de verre hoek onhoudbaar voor de keeper binnenvloog; 2-2. In de 94ste minuut leek De Bocht de verdiende overwinning alsnog over de streep te trekken maar het schot van Mark de Wit werd met kunst- en vliegwerk gekeerd. Een prima wedstrijd van De Bocht ‘80 maar wel twee punten te weinig. Met Pasen is de Bocht vrij, op 24 april speelt De Bocht thuis tegen LSV.

De Bocht ´80 verliest van koploper EDN; 1-3

De eerste helft bood De Bocht prima tegenstand. Luuk van Doormaal maakte in de 33ste minuut de 0-1. Yener Kilic maakte in de 42ste minuut de verdiende gelijkmaker. Twee minuten later echter stond het al 1-2 door een treffer van Coen van Oirschot. Na rust ging de bal op de stip in de 64ste minuut. Coen van Oirschot benutte deze penalty en maakte daarmee zijn 250ste doelpunt!

De eerste kans van de wedstrijd was voor De Bocht. In de 5de minuut redt de lat een inzet van John Termeer en in de 10de minuut gaat een vrije trap van Termeer net over. In de 22ste minuut een goede aanval van EDN die door Coen van Oirschot in het zijnet werd geschoten. In de 33ste minuut verdedigt De Bocht slecht uit waar Luuk van Doormaal wel raad mee weet; 0-1. In de 39ste minuut kwam De Bocht nog goed weg toen een schot van EDN net voorlangs ging. In de 42ste minuut een goede aanval van De Bocht. Gurkan Yavuz legt de bal klaar voor Yener Kilic die bekwaam de 1-1 binnen schiet. Lang kon de Bocht niet van deze stand genieten want twee minuten later geklungel van De Bocht achterin waarvan Coen van Oirschot dankbaar gebruik maakte; 1-2 ruststand.

Na rust was de eerste kans voor De Bocht. Het schot van Samin Yusofi ging net langs. In de 64ste minuut ging de bal op de stip. Coen van Oirschot benutte deze buitenkans; 1-3. Hierna was EDN de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. Mark de Wit leek nog de aansluitingstreffer te maken in de 77ste minuut maar vond de keeper van EDN op zijn pad. Eindstand 1-3 voor EDN die goede zaken doet richting het kampioenschap omdat de naaste concurrent Netersel vandaag verloor.