Drie punten voor Thea; De Bocht ´80 wint met 5-1 van Dosko ‘32

Na een minuut stilte voor bestuurslid Thea van Heerebeek die afgelopen maandag op 68 jarige leeftijd overleed begon de wedstrijd tegen Dosko ’32. In de tweede minuut kopte Mark de Wit al raak; 1-0. Vijf minuten later maakte Thijs Berendsen er 1-1 van. Elo Turksma bepaalde de ruststand in de 44ste minuut op 2-1. Na rust nam De Bocht het heft in handen en liep het uit naar een verdiende 5-1 overwinning door treffers van Maarten Verheijden en tweemaal Mark de Wit.

In de eerste minuut kreeg Thijs van Dongen al een kopkans. In de tweede minuut een voorzet van Murat Ozcan die door Mark de Wit goed werd binnen gekopt; 1-0. Slecht uitverdedigen leverde vijf minuten later de 1-1 via Thijs Berendsen die vrij mocht doorlopen. Mark de Wit schoot voorlangs in de 13de minuut en een minuut later schoot Maarten Verheijden  net over. In de 35ste en 40ste minuut kreeg Dosko prima kansen via Lucas Stofmeel en Jordy van Woerkum maar keeper Desley Fonken hield knap zijn doel schoon. In de 44ste minuut ging Simon Hendriks goed door en legde de bal panklaar voor Elo Turksma die de 2-1 maakte. Jorn Kattevilder leek de 3-1 te maken in de 45ste minuut maar zag zijn bal in het zijnet gaan. Ruststand 2-1.

Direct na rust een katachtige redding van Desley Fonken die vandaag geweldig keepte. In de 49ste minuut een schot van Maarten Verheijden die van richting veranderde waardoor de keeper van Dosko kansloos was; 3-1. In de 58ste minuut zette Thijs van Dongen die vandaag zijn laatste wedstrijd speelde voor De Bocht goed druk waardoor de bal bij Mark de Wit kwam die daar wel raad mee wist en behendig de 4-1 maakte. Een minuut later was het weer Mark de Wit die heel bekeken de 5-1 binnen prikte. Simon Hendriks strandde op de keeper na een goede combinatie met Mark de Wit. In de 88ste minuut een mooie combinatie van drie invallers van De Bocht ’80 – 2. Damian Alebeek veroverde de bal waarna de bal via het hoofd van Sven Baeten werd verlengd en door Bram van de Heuvel net naast werd geschoten. In de 90ste minuut schoot Bram van de Heuvel op de keeper en in blessuretijd kopte Mark de Wit nog op de lat. Een mooie en terechte 5-1 overwinning voor De Bocht ’80. De competitie is hiermee afgelopen. Volgend seizoen nieuwe kansen!