De Bocht ’80 verliest van DOSL; 6-0

DOSL stond al snel op voorsprong. In de 4e minuut opende Jeffrey van Dijk de score. In de 8e minuut maakte Roel van Geldrop er 2-0 van. Dat was tevens de ruststand. In de tweede helft scoorde van Geldrop nog twee maal. Ook Ruben van Meijl maakte twee doelpunten en daarmee liep DOSL probleemloos uit naar 6-0.

Waalre beleefde een vliegende start waar de Bocht ’80 niet direct antwoord op had. Al in de 4e minuut opende ze de score via Jeffrey van Dijk. Vier minuten later was het Ruben van Meijl die de score verdubbelde. De Bocht ’80 krijgt de bal niet weggewerkt voor de goal. Uiteindelijk is het Roel van Geldrop die een boogballetje op het doel van Edwin der Kinderen trapt en die bal valt er bij de tweede paal in. Daarna neemt DOSL wat gas terug en komen er een paar kleine kansjes voor de Bocht ’80. In de 20e minuut een steekpass van Murat Ozcan op Harm van den Bosch, maar de keeper is er net iets eerder bij. In dit duel raakt de goalie geblesseerd en zal later het veld moeten verlaten. Vlak voor rust komt Lars Fonken vrij voor goal op aangeven van Bart Hermsen, maar hij kan de bal niet over de keerper van DOSL wippen. Ook DOSL heeft nog wat kleine kansen in de eerste helft.

In de tweede helft weinig kansen voor de Bocht ’80. Tot de 73e minuut kunnen ze de kansen van DOSL elimineren, maar dan kopt Ruben van Meijl de bal knoerthart binnen uit een corner. Een minuut later krijgt DOSL een penalty die door Martijn Bax op de paal geschoten wordt. In de 81e minuut krijgt DOSL nog een penalty. Nu staat Roel van Geldrop achter de bal. Deze wordt knap gepakt door de keeper van de Bocht ’80. Er komt echter een herkansing omdat er te vroeg ingelopen is tijdens het nemen van de penalty. Die wordt vervolgens wel binnen geschoten. In de 83e minuut maakt Mark van Dongen zijn debuut in het vaandelteam van de Bocht ’80. In de slotfase scoorde van Geldrop de 5-0 en van Meijl de 6-0.

De winterstop is begonnen voor de Bocht ’80. Het team van trainer Jan Mattheeuwse kampt met behoorlijk wat blessures. Hopelijk is zijn team na de winter weer op volle sterkte. Op 29 januari staat de volgende (thuis)wedstrijd op het programma tegen Casteren.