De Bocht ‘80 sterkste in derby tegen LSV; 1-3

De Bocht ’80 ging vandaag op bezoek bij de buren uit Lennisheuvel. De Bocht was de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar ging door een treffer van Valentijn van Schaik in de 26ste minuut wel met een 1-0 achterstand de rust in. LSV kon de tweede helft het tempo niet meer bijbenen waardoor De Bocht legio kansen kreeg. Reandell Bijlhout schoot in de 49ste minuut de 1-1 binnen. Mark de Wit maakte er in de 68ste minuut 1-2 van en gooide de wedstrijd op slot door een penalty te benutten in de 83ste minuut. Eindstand 1-3 waardoor De Bocht ’80 op een gedeeld eerste plaats staat.

De Bocht had al in de 8ste minuut een penalty moeten krijgen toen Reandell Bijlhout door de verdediging soleerde in onderuit werd gehaald. Direct hierna werd Rowi van den Besselaar op een schandalige manier onderuit gehaald en trok de scheidsrechter geel. De Derby was gestart! De wedstrijd verliep rommelig op een zwaar veld en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. In de 23ste minuut kreeg LSV een goede kopkans. In de 26ste minuut gaf de Bocht defensie een cadeautje weg waarvan Valentijn van Schaik dankbaar profiteerde en de 1-0 binnen schoot. John Termeer schoot na een half uur spelen de bal op de lat. De eerste helft bloeide daarna dood.

De Bocht deed in de rust diverse omzettingen en dat pakte goed uit. Vanaf de eerste minuut nam De Bocht het initiatoef. Yener Kilic schoot net over in de 48ste minuut. Een minuut later was het wel raak toen Reandell Bijlhout een terugkomende bal hard in de touwen joeg; 1-1. Mark de Wit en Reandell Bijlhout zagen daarna twee goede afstandsschoten over  gaan en John Termeer zag zijn pegel in de 60ste minuut knap gekeerd door de keeper van LSV. In de 68ste minuut counterde De Bocht goed en schoot Mark de Wit de bal van afstand over de uitgelopen keeper; 1-2. Reandell Bijlhout werd door Mark de Wit in de 71ste minuut goed de diepte ingestuurd en zag zijn inzet rakelings langs de paal gaan. Rowi van den Besselaar zaq zijn schot drie minuten later knap gekeerd door de keeper van LSV. In de 83ste minuut legde Yener Kilic de bal goed breed voor Reandell Bijlhout die vervolgens gevloerd werd waardoor de bal terecht op de stip ging. Mark de Wit schoot beheerst de 1-3 binnen waarmee de wedstrijd was gespeeld. De Bocht had nog verder uit kunnen lopen. Reandell Bijlhout krulde de bal net over in de 88ste minuut en Mark de Wit vlamde nog op de lat. Eindstand 1-3. Een verdiende overwinning voor De Bocht ’80 waarop niets valt af te dingen.