De Bocht ’80 pakt punt tegen Gloria UC; 1-1

Het zware veld van Gloria UC zorgde voor een matige pot voetbal van beiden kanten. Voor rust scoorde Max van Wijnen vanuit buitenspel positie de 1-0. In de 88ste minuut kwam de Bocht 80 langzij dankzij een prachtig doelpunt van Elo Turksma. Eindstand 1-1.

De Bocht 80 begon slecht aan de wedstrijd, alle duels werden verloren. Toch was de eerste kans voor De Bocht 80. Thijs van dongen ging in de tiende minuut goed door waarna Lars Fonken verzuimde de bal binnen te schieten. Een minuut later een vrije schietkans voor Gloria UC maar het vizier van Jorn de Kort stond niet op scherp. In de 23ste minuut een schot van Gloria op de lat waarna Max van Wijnen die buitenspel stond de bal binnen kopte. Het doelpunt werd goed gekeurd; 1-0. Hierna ontstond een rommelige wedstrijd waarin amper kansen werden gecreëerd. Gabby Gijzen kopte in de 45ste minuut naast. Ruststand 1-0.

Na rust werd De Bocht 80 direct onder druk gezet. Michel van de Broek schoot van dichtbij in het zijnet en een minuut later redde de 16 jarige Desley Fonken zeer knap waardoor De Bocht in de wedstrijd bleef. Thijs van Dongen mikte de bal in de 52ste minuut op de paal waarna het Lars Fonken niet lukte de terugkomende bal binnen te tikken. In de 63ste minuut kwam De Bocht goed weg toen Roy Bernaerts op de paal schoot. Een kwartier voor tijd een wereldredding van Desley Fonken waarna De Bocht 80 er weer in ging geloven en de druk verlegde richting het doel van Gloria UC. Dat resulteerde in een kopkans van Thijs van Dongen in de 80ste minuut. In de 88ste minuut draaide Elo Turksma zich goed vrij waarna hij de bal op een subtiele manier over de keeper van Gloria krulde; 1-1. In blessuretijd had de Bocht de overwinning nog naar zich toe kunnen trekken maar Thijs van Dongen zag niet dat Jordy Gijzen vrij stond. Een overwinning voor De Bocht was ook niet terecht geweest. De wedstrijd eindigde in een terecht gelijkspel; 1-1.