De Bocht ‘80 doet wat het moet doen; 3-2 winst tegen Riel

Wanneer De Bocht ’80 nog mee wil doen voor de prijzen dan moest het vandaag winnen tegen Riel. In een heerlijke pot voetbal domineerde De Bocht ’80 de wedstrijd maar trok na 95 minuten alsnog moeizaam een 3-2 overwinning over de streep. Mark de Wit bepaalde de ruststand op 1-0 in de 45ste minuut. Zes minuten na rust stond het 1-1 door een treffer van Lars Bokma. In de 63ste minuut maakte Brian van Schijndel er 2-2 van na een vlekkeloze combinatie. In de 87ste minuut scoorde Joshua Paymans uit het niets de 2-2. De Bocht gaf nogmaals gas waarna Mark de Wit de wedstrijd besliste in de 89ste minuut. Eindstand 3-2.

De Bocht opende sterk. Damian van Alebeek soleerde in de vierde minuut naar voren en zette voor op Brian van Schijndel die net niet bij de bal kon. In de zevende minuut schoot Mark de Wit van afstand net naast. Riel kreeg in de 28ste minuut haar eerste kansje via Lars Bokma. In de 32ste minuut een schot van John Termeer net over. Vijf minuten later strandde Brian van Schijndel op de keeper. In de 44ste minuut een goede voorzet van Damian van Alebeek die door Brian van Schijndel net niet binnen gewerkt kon worden. In de 45ste minuut was Mark de Wit alert en bepaalde hij de ruststand op 1-0 uit een wedstrijdhervatting.

Na rust stond het al in de 51ste minuut 1-1 nadat Lars Bokma zich goed vrij draaide en binnen schoot. Twee minuten later zag Brian van Schijndel zijn inzet op de lat gaan. In de 63ste minuut een vlekkeloze combinatie via Mark de Wit en Abdi Abdala waarna Brian van Schijndel in stelling werd gebracht en knap de keeper omspeelde en de 2-1 maakte. De 19-jarige Stan van Overdijk viel uitstekend in en zag zijn schot gesmoord in de 65ste minuut. De Bocht leek de buit binnen te hebben totdat Joshua Paymans geheel uit het niets de 2-2 kon binnen schieten in de 87ste minuut. Aan een gelijkspel heeft De Bocht ’80 niets dus werd alles op alles gezet om de overwinning binnen te halen. John Termeer gaf in de 89ste minuut een diepe bal op Mark de Wit die knap zijn tweede doelpunt van de dag binnen schoot en daarmee de drie punten veilig stelde. Eindstand 3-2.

Een prima prestatie, zeker als je weet dat dit de eerste keer in de historie is dat De Bocht ’80 wint van Riel. Donderdag speelt De Bocht een inhaalwedstrijd tegen mede titelkandidaat Audacia.