Belangrijke overwinning De Bocht ’80 tegen Willem II; 1-4

Voor rust waren De Bocht ’80 en Willem II in evenwicht. Thijs van Dongen scoorde in de 7de minuut de 0-1. Vlak voor rust scoorde Dylan Haans namens Willem II de 1-1. Na rust liep de Bocht ’80 uit naar een ruime 1-4 overwinning door treffers van Harm van de Bosch, Wesley Henraath en opnieuw Thijs van Dongen.

De Bocht ’80 moest na twee nederlagen op rij te hebben geïncasseerd winnen om de aansluiting te houden. De Bocht startte dan ook voortvarend. In de 7de minuut zetten Patrick Broks goed voor waarna Willem II slecht uitverdedigde. Maarten Verheijden profiteerde hiervan en vlamde de bal op goal. Thijs van Dongen raakte de bal nog aan waardoor de keeper van Willem II kansloos was; 0-1. Drie minuten later een counter van Willem II. Een bal vanaf de zijkant ging rakelings voor het doel langs maar gelukkig voor de Bocht ’80 raakte niemand deze bal. In de 25ste minuut een kans voor Patrick Broks na goed doorgaan van Thijs van Dongen maar de bal van Broks strandde in de doelmond. In de 40ste minuut schoot Vinny van Kleef net naast nadat Thijs van Dongen wederom de bal veroverde. Drie minuten voor rust stond het plotsklaps 1-1 nadat Dylan Haans een bal uit een corner binnen tikte. Vinny van Kleef kreeg hierna nog een goede kans op aangeven van Harm van de Bosch maar mistte. Ruststand 1-1.

Vijf minuten na rust kwam De Bocht ’80 weer op voorsprong. De keeper van Willem II raapte een terugspeelbal op waardoor de Bocht ’80 een vrije trap kreeg binnen het 16 meter gebied. Harm van de Bosch wist wel raad met deze buitenkans; 1-2. Twee minuten later kon Faruk Pinarbasi de 1-3 binnen koppen op aangeven van Maarten Verheijden maar deze bal ging naast. Een minuut later een mooie bal van wederom Maarten Verheijden op Thijs van Dongen maar die strandde op de keeper. In de 60ste minuut kreeg Willem II een dot van een kans via Bryan Wittens maar keeper Mark Faes stond goed opgesteld. In de 40ste minuut een prima counter van De Bocht ’80. Marcel van de Wouw zette de bal goed voor op Harm van de Bosch die niet zelfzuchtig was en de bal klaar legde voor Wesley Henraath die beheerst de 1-3 binnen schoot. In blessuretijd kreeg Thijs van Dongen loon naar werken. Door wederom goed door te gaan veroverde hij de bal en schoot daarna onberispelijk de 1-4 binnen. Drie belangrijke punten voor De Bocht ’80. Volgende week komt samenwerkingsvereniging LSV op bezoek. Een mooie Derby in het vooruitzicht dus. Er worden rondom deze wedstrijd diverse activiteiten georganiseerd. Ben erbij!!