Tuldania klopt De Bocht ’80 op effectiviteit; 3-1

De Bocht ’80 en Tuldania waren goed aan elkaar gewaagd. De Bocht ’80 had het betere van het veldspel, Tuldania daarentegen ging veel effectiever met haar kansen om. In de 4de minuut kopte Rien van de Wouw de 1-0 binnen. In de 26ste minuut werd het 2-0 door een afstandsschot van Jorn Wijten. Tien minuten voor rust werd het zelfs 3-0 door wederom Rien van de Wouw. Na rust scoorde Maarten Verheijden in de 65ste minuut de 3-1. De Bocht ’80 probeerde het daarna nog wel maar echte kansen werden er niet meer gecreëerd. Een verdiende 3-1 overwinning voor Tuldania.

De Bocht ’80 zocht direct na de aftrap de aanval. Toch was het Tuldania dat al na vier minuten met 1-0 voor stond omdat Rien van de Wouw vrij in mocht koppen. Drie minuten later schoot Patrick Broks namens de Bocht net over. In de tiende minuut een geweldige redding van Bocht goalie Ricardo Verheijden op een verwoestend schot van Rien van de Wouw. In de 15de minuut draaide Patrick Broks goed weg van zijn tegenstander maar wederom zag hij zijn schot over gaan. In de 20ste minuut leek De Bocht ’80 op gelijke hoogte te komen maar de paal bracht redding op een inzet van Ahmet Gurel. In de 24ste minuut mazzelde de Bocht ’80 toen Rien van de Wouw net naast schoot. In de 26ste minuut verdedigde de Bocht slecht uit waarvan Jorn Wijten profiteerde door de bal van 25 meter afstand binnen te schieten; 2-0. In de 34ste minuut mocht Rien van de Wouw de bal weer vrij inkoppen; 3-0. Het was dat Ruud van de Wouw en Rien de Wouw de laatste minuten van de eerste helft het vizier niet op scherp hadden staan anders was Tuldania nog verder uitgelopen.

Na rust zette de Bocht ’80 Tuldania beter onder druk en speelde het veel meer naar voren. Thijs van Dongen kopte uit een corner over in de 60ste minuut. Emre Dumpulinar speelde de bal goed vrij in de 65ste minuut en legde de bal klaar voor Maarten Verheijden die de 3-1 goed binnen schoot. Faruk Pinarbasi kon net niet aan de bal op een geweldige bal van Murat Ozcan een kwartier voor tijd. Twee minuten later redde Ricardo Verheijden nog knap een pegel van Jorn Wijten. Hierna gebeurde er niet veel meer. Eindstand 3-1. Een verdiende overwinning voor de mannen uit Esbeek.