Remise De Bocht ´80 – Olland in enerverende wedstrijd; 2-2

De eerste helft was voor Olland dat na 36 minuten op voorsprong kwam via Rob van der Heijden. De tweede helft was voor De Bocht ’80 dat in de 57ste langszij kwam Elo Turksma. Diep in blessuretijd leek De Bocht de volle winst te pakken via Mark de Wit. De scheidsrechter was niet van plan om te stoppen waardoor Olland nog langszij mocht komen in de 98ste minuut via Gerbe Voets.

Olland startte sterk en drukte De Bocht vanaf de eerste minuut de verdediging in. Robert Erven scoorde bijna al in de tweede minuut maar vond Desley Fonken op zijn pad. Dat gebeurde nogmaals in de 28ste minuut. De terechte 0-1 viel in de 36ste minuut. Een voorzet op maat van Robert Erven werd simpel door Rob van der Heijden binnen gekopt; 0-1. In de 42ste minuut een dot van een kans voor Olland. Van drie meter afstand schoot Harm van Oirschot naast. De enige kans in de eerste helft van De Bocht was voor Thijs van Dongen in de 44ste minuut op aangeven van Mark van Gardingen. Van Dongen schoot naast. Ruststand 0-1.

Na rust tapte De Bocht uit een ander vaatje. Dat resulteerde in de 57ste minuut in een gelijkmaker. Mark de Wit soleerde over de achterlijn op en bediende Elo Turksma op maat die de 1-1 scoorde. Een vrije trap van Samin Yusofi in de 58ste minuut werd net over getikt door de keeper van Olland en Elo Turksma scoorde net niet op aangeven van Simon Hendriks in de 72ste minuut. In de 73ste minuut hield Desley Fonken de Bocht in de wedstrijd. De Bocht voelde dat er een overwinning in de lucht hing maar het laatste kwartier kantelde de wedstrijd in het voordeel van Olland nadat Samin Yusofi met rood van het veld werd gestuurd. In de 85ste minuut hield Desley Fonken De Bocht heel knap in de wedstrijd toen een bal van richting veranderde uit een vrije trap. In de 92ste minuut kwam De Bocht geheel uit het niets op voorsprong. Mike Smit schoot de bal naar voren en via een speler van Olland kwam de bal bij Mark de Wit die zijn tegenstander omspeelde en de 2-1 binnen schoot. De wedstrijd leek gespeeld maar de scheidsrechter kreeg er geen genoeg van. In de 98ste minuut kreeg Olland een vrije trap waaruit Gerbe Voets 2-2 kon maken. Toen was het gelijk einde wedstrijd.