Oirschot Cup voor de Jeugd 2016 wederom zeer geslaagd

v.v. De Bocht ’80 organiseerde afgelopen vrijdag de 6e ‘Oirschot Cup voor de Jeugd’. Het werd wederom een bijzondere dag. Maar liefst 178 kinderen kwamen naar sportpark Den Staak om te voetballen en penalty’s te schieten. Dankzij de inzet van een groot team vrijwilligers, een stralende zon en een zeer sportief deelnemersveld was het voor iedereen een voetbalspektakel om van te genieten.

 In vier leeftijdscategorieën werd gestreden om de bekers. Veel kinderen uit de gemeente Oirschot natuurlijk, maar ook uit o.a. Vessem, Bladel en Veldhoven verschenen de voetballertjes om een dagje te dribbelen. Vier tegen vier is het ideale ‘partijtje’ om te leren omgaan met de bal, het oefenen van het positiespel en uiteraard komen er veel 1:1 situaties voor. Dat is leerzaam, maar vooral erg leuk voor de spelers en toeschouwers. Uiteindelijk waren de winnaars van de Oirschot Cup 2016:

Leeftijden 7-8 jaar: De Beerse Knallers
Leeftijden 9-10 jaar: CluZoNa (Fonkeling)
Leeftijden 11-12 jaar: The Big Five
Leeftijden 13-14 jaar: Soccer Show Down 2.0

Daarnaast moesten alle spelers 2 series van 3 strafschoppen nemen. De spelers die zes keer scoorden gingen door naar de finale. Daar werd beslist wie de penaltykoning werd per leeftijd. De winnaars waren:

7-8 jaar: Fin van Liempd
9-10 jaar: Guus van de Wal
11-12 jaar: Youri van Rijt
13-14 jaar: Ezequiel vd Heijden

Deze vier winnaars bepaalden onderling nog wie de grote wisseltrofee voor algeheel penalty-kampioen werd. Deze prachtige prijs werd knap gewonnen door de 11-jarige Youri van Rijt van basisschool De Linde.

Respect voor alle vrijwilligers van vv De Bocht ’80 die deze dag mogelijk maakten!!