Mark de Wit (4x) wijst De Bocht ´80 de weg; 3-5 winst tegen EMK

Het publiek was de grote winnaar in een vermakelijke wedstrijd tussen EMK en De Bocht ’80. Mark de Wit opende met ‘een Maradonna’ de score in de 6de minuut. In de 26ste minuut kwam EMK langszij door een treffer van Kevin Aarts. Mark de Wit maakte de 1-2 in de 28ste minuut en Mark van Dongen bepaalde de ruststand op 1-3 door een treffer in de 41ste minuut. Na rust kwam EMK sterk opzetten en kwam het verdient langszij door treffers van Tayfun Yilmaz in de 71ste minuut en een eigen doelpunt van De Bocht in de 73ste minuut. De wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van EMK maar Mark de Wit dacht daar anders over en scoorde in de 81ste en 88ste minuut waardoor De Bocht met een 3-5 huiswaarts keerde.

EMK had de eerste kans van de wedstrijd. In de derde minuut een mooie aanval van De Bocht. Simon Hendriks zetten scherp voor op de goed spelende Abdi Abdala maar die strandde op de keeper. In de zesde minuut kwam De Bocht op voorsprong nadat Mark de Wit de bal met de hand ‘leek te raken’ waardoor de keeper van EMK kansloos was; 0-1. In de 24ste minuut een geweldig volley van Emran Pourmanaf die even knap door de keeper van EMK uit het doel werd gehouden. In de 26ste minuut profiteerde EMK van onoplettendheid in de verdediging van De Bocht. Tayfun Yilmaz speelde de bal slim door waarna Kevin Aarts de 1-1 mocht aantekenen. Hierna zette De Bocht aan. Jimmy van der Schoor haalde verwoestend uit maar zag zijn inzet via onderkant lat uit het doel caramboleren. In de 29ste minuut soleerde Abdi Abdala door de defensie van EMK en bediende hij Mark de Wit op maat die onberispelijk de 1-2 binnen schoot. Drie minuten later soleerde Mark de Wit en leek hij de 1-3 binnen te tikken. Dat lukte net niet waarna Mark van Dongen uit de kluts de 1-3 binnen kon tikken. Ruststand 1-3.

Na rust had De Bocht het eerste kwartier de wedstrijd onder controle. Rowi van den Besselaar draaide zich goed vrij in de 57ste minuut maar zag de keeper op zijn pad. Hierna nam EMK het heft in handen gedurende 20 minuten en drong De Bocht terug op eigen helft. Tayfun Yilmaz scoorde verdient de aansluitingstreffer in de 71ste minuut; 2-3. Jimmy van der Schoor kreeg direct hierna een grote om de 2-4 te maken na goed voorbereidend werk van Abdi Abdala maar verzuimde te scoren. EMK deed dat een minuut later wel. Uit een corner viel de bal tussen drie Bocht spelers en rolde schlemielig over de doellijn; 3-3. EMK rook dat er meer in zat maar hadden geen grip op de ontketende Mark de Wit. De Wit dribbelde in de 81ste minuut twee man voorbij en schoot op doel waarna de keeper van EMK miskleunde; 3-4. In de 87ste minuut leek EMK wederom langszij te komen. Een schot van Kevin Aarts spatte op de lat uiteen. Mark de Wit had nog energie over en dolde in de 88ste minuut zijn tegenstander waarna hij onhoudbaar via onderkant lat zijn vierde doelpunt binnen schoot en de eindstand bepaalde op 3-5. Een leuke en van beide kanten sportieve wedstrijd.