De Bocht ’80 wint van Tivoli: 2-1

De Bocht ’80 haalde vandaag de eerste punten van het seizoen binnen. In eerste helft scoorde Harm van den Bosch de 1-0. In de tweede helft scoorde Emre Dumlupinar namens de Bocht ’80 en Coen Janssen namens Tivoli. Eindstand 2-1.

De Bocht ’80 gaat fel van start. In de 3e minuut geeft Faruk Pinarbasi een pass op Thijs van Dongen. Die kan de bal niet helemaal lekker raken en de bal wordt tot corner verwerkt. Twee minuten later is het wel raak. Een ingooi wordt verlengd door Thijs van Dongen en komt terecht bij Harm van den Bosch. Die krijgt alle tijd om op goal te schieten en maakt dan ook de 1-0. In de 20e minuut krijgt Thijs van Dongen weer een grote kans. Hij speelt de keeper van Tivoli voorbij en schiet de bal op goal. Deze wordt door Patrice Cazeaux van de lijn gehaald. 3 minuten later kan Ralf Walravens doorlopen richting de goal van de Bocht ‘80. Hij schiet voorlangs. Op slag voor rust krijgt Thijs van Dongen nog een kans. Harm van den Bosch geeft een pass op maat richting de Bocht’80 spits die vrij voor goal staat. Die schiet de bal in het vangnet.

In de twee helft komt Tivoli een stuk sterker uit de kleedkamer. Al in de eerste vijf minuten zetten ze een serie van serieuze aanvallen neer. De gevaarlijkste is in de 47e minuut als Rene Lathouwers de verdediging van de Bocht ’80 uitkapt en op goal schiet. Keeper Ricardo Verheijden verwerkt de bal tot een corner. Drie minuten later scoort Faruk Pinarbasi de 2-0 als de bal via Lars Fonken en Thijs van Dongen voor zijn voeten belandt. Helaas wordt zijn goal afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later komt Thijs van Dongen nogmaals 1-op-1 te staan met de keeper van Tivoli, maar scoort niet. In de 63e minuut krijgt Tivoli een corner. Ricardo van Bekhoven ontvangt de bal op de rand van de 16 meter en schiet de bal snoeihard op goal. Ricardo Verheijden verricht knap keeperswerk en plukt de bal uit de kruising. In de 78e minuut een fantastische cross pass over 50 meter van Mark van Gardingen op Emre Dumlupinar. Die kan de bal beheerst binnen tikken: 2 -0. De Bocht ’80 moet alle zeilen bijzetten om de aanvallen van Tivoli af te slaan. De Bocht ’80 keeper Ricardo Verheijden pakt een aantal goede ballen en houdt zijn ploeg op de been. Uiteindelijk breekt in de 91e minuut Tivoli toch door de defensie heen. Coen Janssen kan eenvoudig binnen tikken op aangeven van Appie Saddaty. Hij bepaalde daarmee de eindstand: 2-1.

De supporters werden vandaag getrakteerd op een fantastische pot bij een stralend zonnetje. De Bocht ’80 speelde goed voetbal met passie en strijd. Daardoor slepen zij de eerste drie punten van het seizoen binnen. Door deze overwinning geven zij de rode lantaarn door aan Tivoli. Volgende week gaat de Bocht ’80 op bezoek bij Sterksel.