De Bocht ’80 verliest nipt bij Waalre; 1-0

In de eerste helft wist de Bocht ’80 geen kansen te creëren. Waalre had drie grote kansen, maar kwam niet tot scoren. Tijdens de rust stond dan ook de 0-0 op het scorebord. Na de rust kreeg Waalre kans op kans, maar de bal wilde er niet in. Pas in de 89e minuut scoorde Rene Hooijmans en besliste daarmee de wedstrijd.

De eerste helft kent weinig hoogtepunten. Waalre krijgt enkele kansen, maar komt niet tot scoren. In de 5e minuut gaat de bal al op de paal door een inzet van Hooijmans. Vijf minuten later komt Luuk Ooms vrij voor goal, maar schiet in de handen van keeper Edwin der Kinderen. Tien minuten later schiet Kees Uijthoven de bal naast het doel als deze vanaf de penaltystip terug gelegd wordt door Tom Dellemijn. Op slag van rust verzuimd Hooijmans de bal binnen te koppen uit een corner. Tijdens de rust stond de 0-0 nog op het score bord.

In de tweede helft hetzelfde speelbeeld. De Bocht ’80 vol in de verdediging en Waalre krijg diverse grote kansen. In de 60e minuut kan Rogier Schellens de bal vrij inschieten, maar maait vol over de bal heen. Vijf minuten later krijgt De Bocht ’80 een kansje via invaller Alem Duran. Hij wordt met een diepe bal weggestuurd richting het doel van Waalre. De keeper van Waalre moet uit de 16 meter komen en is een fractie eerder bij de bal. Een minuut later krijgt Hooijmans een gigantische kans op voorgeven van Uijthoven, maar ook hij schiet langs de bal. Tien minuten later een schot van Uijthoven op de goal van de Bocht ’80, maar hij ziet zijn inzet vlak voor de goal door gaan. In de 80ste minuut gefrommel voor de goal bij de Bocht ’80, maar de bal wordt tot twee keer toe voor de achterlijn geblokt. Vijf minuten voor tijd kopt Hooijmans de bal op de goal, maar keeper Edwin der Kinderen pakt de bal behendig onder uit het hoekje. Uiteindelijk is het in de 89ste minuut Hooijmans die de bal vanaf de rand van de 16 meter onderin de hoek werkt. Hij beslist daarmee de wedstrijd: 1-0. In blesuretijd kopt de doelpuntenmaker uiteindelijk de bal nog op de lat van de Bocht ’80.

De Bocht ’80 moest vandaag vol in verdediging en wist goed stand te houden. Door enkele blessures moest trainer Jan Matheeuwse zeer creatief zijn met het maken van zijn opstelling. Volgende week krijgt de Bocht ’80 koploper Tivoli op bezoek.