De Bocht ’80 verliest eerste competitie wedstrijd van Terlo; 2 – 0

De Bocht ’80 begint slap aan de wedstrijd. Na 5 minuten scoort Martijn van Bommel de enige goal van de eerste helft. Daarna krijgen beide partijen nog wat kleine kansen maar is de wedstrijd vooral in evenwicht. Echt gevaarlijk wordt het niet. In de tweede helft gaat de Bocht ’80 op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal kleine kansen, maar geen doelpunten. In blessuretijd schiet Kwint Witteveen een penalty binnen namens Terlo en bepaald daarmee de eindstand: 2 -0. De 3 punten blijven op ’t Loo.

De wedstrijd is nog maar 5 minuten oud als de verdediging van Bocht ’80 de bal voor het doel niet weg kan krijgen. De bal valt voor de voeten van Martijn van Bommel. Hij schiet op goal en met een kluts rolt de bal het doel binnen. Daarmee staat de 1 – 0 op het scorebord. De Bocht ’80 heeft daar niet echt een antwoord op. Murat Ozcan kan in de 12e minuut op goal schieten vanuit een lange bal van de keeper. Zijn inzet gaat naast. Vijf minuten later wordt Terlo gevaarlijk voor de goal van de Bocht ’80. Kevin van Gerwen kan een bal voorgeven op Hein Hoeks en hij schiet in de handen van de Bocht ’80 keeper Ricardo Verheijden. In de 27e minuut kapt Wesley Henraath zich knap vrij op de rand van de 16 meter. Hij schiet op goal maar de bal belandt in het vangnet. Op slag van rust kan Maarten Verheijden het 16 meter gebied binnen dribbelen. Hij kan de bal niet voor krijgen en de verdediging van Terlo kan de bal tot een corner verwerken. Ruststand: 1 – 0.

Terlo krijgt in de 50e minuut een vrije trap op het randje van de 16 meter, maar de doelman van de Bocht ’80 heeft geen problemen met de inzet van Kwint Witteveen. Vanaf de 60e minuut gaat de Bocht ’80 actief op zoek naar de gelijkmaker. In een kwartier tijd kan de Bocht ’80 aanvaller Glodie Luzolo-ntoto zijn tegenstander diverse keren uitspelen en de bal voor de goal gooien. Grote kansen volgen hier niet uit. In de 80e minuut vecht Emre Dumlupinar zich door de verdediging van Terlo heen. Hij schiet de bal naast. Een minuut later volgt er een voorzet van Glodie. Emre kan de bal onder controle krijgen, maar kan zich niet vrij draaien voor de goal. Zijn inzet belandt vervolgens voor de voeten van Murat Ozcan, die kan op goal kan schieten. De doelman van Terlo verricht knap werk om deze bal te pakken. Terlo probeert te profiteren van de ruimte die ontstaan is in de verdediging van de Bocht ’80. Uit een lange uittrap van de keeper kan Hein Hoeks op de rand van de 16 meter op goal schieten. Zijn inzet gaat maar een paar meter langs. In de blessuretijd krijgt Terlo een strafschop doordat Ahmet Gurel hands maakt in de 16 meter. Hij wordt omver geduwd en raakt tijdens zijn val de bal aan met de hand. De penalty wordt benut door aanvoerder Kwint Witteveen. Hij bepaald hiermee de eindstand: 2 – 0.

De Bocht ’80 kent een slechte start van de competitie. Volgende week komt Broekhoven op bezoek. Hopelijk kunnen dan de eerste punten van de competitie binnen gehaald worden.