De Bocht ’80 pakt punt tegen de koploper DVS; 1-1

De Bocht ’80 speelde vandaag tegen koploper DVS. Voor rust was de Bocht ’80 de bovenliggende partij en creëerde het veel kansen. Pas in blessuretijd kwam het overwicht tot uitdrukking in een doelpunt door Thijs van Dongen. Na rust stond DVS met 10 man maar zette De Bocht ’80 onder druk. Vlak voor tijd scoorde Rob Verbruggen de gelijkmaker; 1-1. Diep in blessuretijd scoorde de Bocht nog een doelpunt welke werd afgekeurd wegens buitenspel.

De Bocht ’80 speelde een ijzersterke eerste helft. Koploper DVS was daar duidelijk van onder de indruk. Aan niets was te zien dat de nummer 1 tegen de nummer 12 speelde wat geheel de verdienste was van De Bocht ’80. DVS had geen antwoord op de felheid van De Bocht ’80. De eerste kans was al in de tweede minuut. Thijs van Dongen was de verdediging te slim af maar kon de bal net niet bij Murat Ozcan krijgen. In de 11de minuut wederom een kans voor Thijs van Dongen maar ook deze kans werd niet verzilverd. Jochem Gieles schoot namens DVS in de 12de minuut op doel maar keeper Ricardo Verheijden stond goed opgesteld. In de 18de minuut was wederom Thijs van Dongen de verdediging te slim af. Ahmet Gurel kon net niet bij de voorzet van Thijs. In de 22ste minuut een geweldige actie van Wesley Henraath. Hij omspeelde behendig zijn tegenstander maar mikte net naast. In de 26ste minuut kopte DVS in het zijnet. Thijs van Dongen stond aan de basis van de aanval in de 33ste minuut maar Faruk Pinarbasi schoot voorlangs. In de 39ste minuut schoot Wesley Henraath net naast. In blessuretijd viel eindelijk het verdiende doelpunt voor De Bocht ’80. Patrick Broks kopte de bal door waarna Thijs van Dongen de bal snoeihard binnen schoot. Ruststand 1-0.

Na rust stond DVS in de 52ste minuut met 10 man omdat Janique Zweers met rood van het veld werd gestuurd. Toch was het DVS die de Bocht onder druk zette. In de 55ste minuut zette Glodie Luzolo de bal prima voor op Thijs van Dongen maar die zag zijn schot voorlangs gaan. In de 84ste minuut had Thijs van Dongen de wedstrijd op slot kunnen gooien maar deed dat helaas niet. DVS voerde de druk op maar de verdediging van de Bocht ’80 onder leiding van Maarten Verheijden was niet van plan de winst uit handen te geven. Toch viel er uit het niets een tegentreffer. Rob Verbruggen draaide zich vrij in de 87ste minuut en schoot de 1-1 binnen. De scheidrechter liet 9 minuten doorspelen wat een spannende slotfase opleverde. De Bocht ’80 leek met de volle winst te gaan lopen door een doelpunt van Emre Dumlupinar in de 98ste minuut. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch een punt voor De Bocht ’80 maar het had meer verdiend. Volgende week speel De Bocht ’80 uit bij Tuldania in Esbeek.