De Bocht ´80 krijgt te weinig tegen Irene; 2-2

De Bocht speelde een prima wedstrijd. Irene had de gehele wedstrijd niets in te brengen en De Bocht creëerde legio kansen. In de 18de minuut kwam De Bocht dik verdiend op voorsprong via Maarten Verheijden. Uit het niets maakte Rob Groenedaal de gelijkmaker in de 28ste minuut en geheel tegen de verhoudingen in bepaalde Gijs Voets de ruststand op 2-1 in de 40ste minuut. Na rust hetzelfde beeld. Legio kansen voor de Bocht maar slechts één doelpunt in de 77ste minuut door de absolute uitblinker Simon Hendriks. Eindstand 2-2

De Bocht startte sterk en drong vanaf de eerste minuut Irene terug op eigen helft. In de 7de minuut schoot Samin Yusofi net over en Mark de Wit deed hetzelfde een minuut later. In de 13de minuut strandde Mark de Wit op de keeper na een vlekkeloze combinatie van achteruit van De Bocht. In de 16de minuut de eerste kans voor Irene via Joris de Wit die door keeper Desley Fonken vakkundig werd gekeerd. In de 18de minuut wederom een actie van Mark de Wit. Zijn inzet werd nog gekeerd maar uit de rebound  scoorde Maarten Verheijden dik verdiend de 0-1. De Bocht zette nogmaals aan maar Mark de Wit kreeg de bal er niet in vandaag en zag ook in de 20ste minuut zijn inzet niet beloond. In de 28ste minuut verzuimde de scheidsrechter te fluiten voor een overtreding. De Bocht dacht dat Irene de bal buiten zou spelen maar dat gebeurde niet waardoor Rob Groenendaal de gelijkmaker kon maken. Vijf minuten later was het middenveld van De Bocht niet alert en werd een schot van Gijs Voets van 25 meter afstand van richting verandert en zuilde de bal in de kruising; 2-1. Maarten Verheijden schoot in de 40ste minuut nog net voorlangs na een mooie combinatie met Harm van den Bosch en een minuut later zag Samin Yusofi zijn schot net naast gaan. Ruststand 2-1.

Na rust schrok de Bocht op nadat Rob Groenendaal net voorlangs schoot in de 48ste minuut. Hierna was het weer eenrichtingsverkeer richting het doel van Irene. Markt de Wit, Samin Yusofi en Gurkan Yavuz creëerde diverse kansen maar scoorde niet. In de 77ste minuut ging de absolute uitblinker van vandaag, Simon Hendriks, voor de zoveelste keer langs zijn tegenstander en haalde verwoestend uit waardoor de bal diagonaal in de verre hoek onhoudbaar voor de keeper binnenvloog; 2-2. In de 94ste minuut leek De Bocht de verdiende overwinning alsnog over de streep te trekken maar het schot van Mark de Wit werd met kunst- en vliegwerk gekeerd. Een prima wedstrijd van De Bocht ‘80 maar wel twee punten te weinig. Met Pasen is de Bocht vrij, op 24 april speelt De Bocht thuis tegen LSV.