De Bocht ´80 klaar voor het festival; 6-1 winst tegen Nederwetten

Hemelvaartsweek staat bij De Bocht ’80 in het teken van haar 40+2 jarige bestaan. Donderdag Hemelvaartsdag barst het feest los op Sporpark Dun Staak om 15.00 uur. Het vaandelteam gaf het feest vandaag al een goede impuls door Nederwetten te overklassen. Thijs van Dongen (2x) en Mark van Dongen bepaalde de ruststand op 3-0. Na rust maakte Ben van der Bruggen er door een penalty 3-1 van. Het laatste kwartier ging de Bocht echt los. Elo Turksma, Mark de Wit en Mark van Dongen bepaalde de eindstand op 6-1.

De stemming bij de Bocht is ok’ is het thema van het lustrumfeest deze keer. De Bocht ’80 swingde voor de rust. In de 15de minuut een perfecte voorzet van Yener Kilic die door Thijs van Dongen knap werd binnen gekopt; 1-0. Mark van Dongen schoot over in de 26ste minuut en tien minuten later schoot Mark de Wit ook over. In de 41ste minuut schoot Maarten Verheijden tweemaal op de keeper, uit de rebound profiteerde Thijs van Dongen en zette de 2-0 op het scorebord. In de 45ste minuut soleerde Mark de Wit door de verdediging van Nederwetten waarna ‘goalgetter’ Mark van Dongen de ruststand bepaalde op 3-0.

Na rust schoten Mark de Wit en Harm van den Bosch over in de 46ste en 47ste minuut. In de 50ste  minuut de eerste kans voor Nederwetten. Maarten van Gerwen schoot echter naast. In de 58ste minuut ging de bal op de stip door hands van De Bocht. Ben van der Bruggen schoot beheerst de 3-1 binnen. Hierna kakte de wedstrijd even in. Het laatste kwartier richtte De Bocht zich weer op. Elo Turksma schoot in de 75ste minuut de 4-1 binnen. Mark van Gardingen leek ook nog te scoren maar zijn schot ging via een verdediger van Nederwetten naast. Mark de Wit onderschepte in de 83ste minuut de bal binnen de 16 meter en tikte sluw de bal in de rechterhoek; 5-1. Simon Hendriks soleerde in de 86ste minuur over de linkerflank en bediende Mark van Dongen op maat die zijn tweede doelpunt van de dag maakte en tevens de eindstand bepaalde op 6-1. De Bocht ’80 is klaar voor het feest!