De Bocht ´80 herpakt koppositie door 7-2 winst tegen Sterksel

De Bocht ’80 kwam in de derde minuut op achterstand door een treffer van Thijs Scheepers. Mark van Dongen kopte de 1-1 binnen in de 13de minuut en Abdi Abdala maakte er tien minuten later 2-1 van. In de 40ste minuut werd het 3-1 door Mark van Dongen. Sterksel maakte er twee minuten later alweer 3-2 van via Lorenzo Hanssen maar nog voor rust werd het 4-2 door een afstandsschot van Murat Ozcan. Na rust liep de Bocht uit naar een ruime 7-2 overwinning door treffers van Rowi van den Besselaar en tweemaal Mark de Wit. Door het verlies van Netersel herpakt De Bocht de koppositie.

Na 18 seconden had Rowi van den Besselaar de score al kunnen openen voor De Bocht. In de derde minuut verslikte de verdediging van De Bocht zich in de snelheid van Thijs scheepers die daardoor de score opende; 0-1. De Bocht herpakte zich direct. Mark van Dongen zijn schot gekeerd in de zesde minuut maar was in de 13de minuut wel trefzeker. Rowi van den Besselaar zette de bal perfect voor waarna Mark de Wit inschoot, uit de rebound kopte Mark van Dongen de 1-1 binnen. In de 15de minuut een schot van Mark de Wit op de lat en Yener klic zag zijn schot in het zijnet vliegen. In de 24ste minuut een mooie combinatie van Yener Kilic en Abdi Abdala waarna Abdala over de achterlijn soleerde en de 2-1 bij de eerste paal binnen schoot. Vier minuten later werd Abdi Abdala gevloerd en schaarde Mark de Wit zich achter de penalty maar mistte. In de 36ste minuut een schot van Yener Kilic over en Mark de Wit strandde 1op1 op de keeper in de 38ste minuut. In de 40ste minuut was het wel raak. Een goede voorzet van Abdi Abdala werd door Mark van Dongen binnen geschoten; 3-1. Twee minuten later was het alweer 3-2 doordat de Bocht laconiek verdedigde waarvan Lorenzo Hanssen profiteerde. Op slag van rust een afstandsschot van Murat Ozcan die daarmee de ruststand op 4-2 bepaalde.

Na rust was het wederom Thijs Scheepens die gevaarlijk werd maar in een 1op1 duel niet langs keeper Tom Molenberg kwam. In de 55ste minuut werd het 5-2 door een halve omhaal van Rowi van den Besselaar. In de 57ste minuut werd van den Besselaar gevloerd en kreeg Mark de Wit zijn tweede mogelijkheid een penalty te benutten. Deze was wel raak; 6-2. Thijs Scheepens werd nog een keer gevaarlijk maar zag zijn inzet op het dak van het doel landen. Desley Fonken mocht keeper Molenberg vervangen en hield zijn doel keurig schoon. In de 74ste minuut een mooie bal van Rowi van den Besselaar op Abdi Abdala die zijn inzet net naast zag gaan. Mark de Wit vlamde nog op de paal in de 87ste minuut. Uit de corner die daarop volgde kopte ‘Witje’ raak en bepaalde daarmee de eindstand op 7-2. De Bocht ’80 gaat hierdoor als  winterkampioen de winterstop in met 28 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van +22.