De Bocht 80 kansloos tegen Boxtel

Verslag van Boxtel:

Zaterdagmiddag stond de bekerwedstrijd op het programma tegen de Bocht’80 uit Oirschot. Deze tegenstander komt, net zoals de ploeg van vorige week, uit in de 5e klasse. Maar zoals in de voorgaande jaren wel is gebleken is onderschatting een gevaarlijk iets.

De aftrap vond plaats om 17:00 uur en zoals ook afgelopen weekend het geval was lieten
ook nu de spelers van Boxtel meteen hun aanvallende intenties blijken. Dit resulteerde in de eerste 7 minuten al tot een 3-tal corners waar echter weinig rendement uit werd gehaald.
In de 8e minuut was het dan voor de eerste keer raak. Na balverlies van een verdediger van de Bocht bediende Daniel Mensah de vrijstaande Mike van de Biggelaar die de bal beheerst in de rechter bovenhoek plaatste. Een paar minuten later probeerde Jesse van Homelen het maar eens met zijn bekendste wapen, n.l het afstandsschot, maar deze miste richting.

De Bocht kwam niet verder dan wat speldenprikken richting de goal van Boxtel. Dit ging Boxtel in de 17e minuut weer beter af na een corner waarna de afvallende bal door Robin Groenendaal zonder enige tegenstand in de rechter benedenhoek werd geschoven. Boxtel bleef druk zetten wat tot een behoorlijk aantal corners en kansen leidde waar toch wel wat slordig mee werd omgesprongen.
Maar met de druk die Boxtel zette was het natuurlijk maar een kwestie van tijd voor er weer een goal zou vallen. Dit was dan ook het geval in de 37e minuut na een vreemde bal van de keeper van de Bocht en klungelig uitverdedigen. De alerte Mike van de Biggelaar pikte de bal op en schoof deze eenvoudig langs de uitgekomen keeper om de 3-0 aan te laten tekenen.
Tot aan de rust gelooft Boxtel het verder wel en speelt de bal wat rond.

Na rust begint Boxtel meteen weer voluit omdat ze waarschijnlijk toch wel het idee hebben dat er nog wat meer in het vat zit. Na 1 minuut komt er al weer een kans voor Hayke van Heesch maar deze wordt van de bal gegleden door een verdediger van de Bocht. In de 50e minuut is het dan toch 4-0 voor Boxtel, na een foute spelhervatting van de keeper van de Bocht. Deze bal komt terecht bij Daniel Mensah, die een uitstekende wedstrijd speelde, die de bal breed legt op Hayke van Heesch welke de bal weer eenvoudig langs de keeper schuift. Nog geen minuut later krijgt Jesse van Homelen de bal op links. Deze ziet Daniel Mensah op rechts vrijstaan en speelt de bal op maat, deze bedenkt zich geen moment en speelt de bal meteen door op Hayke van Heesch die de 5-0 laat noteren.

Enkele minuten hierna in de 59e minuut wordt Massoudi gewisseld voor Robin Laak, waarschijnlijk om nog meer druk naar voren te kunnen zetten. Boxtel begint hierna echter wat meer opportunistisch te spelen met afstandsschoten en halve kansen zonder echt gevaarlijk te worden.
In de 74e minuut wordt dan Rick van Hamond nog gewisseld voor Robin van der Plas.
Het spel kabbelt dan wat voort tot aan de 78e minuut waarin Ricardo van Hamond op rechts alle tijd krijgt om de inlopende Hayke van Heesch een onvervalste hattrick aan te laten tekenen.
Laatstgenoemde doet dit door de bal koppend te verlengen en de bal in de lange hoek te plaatsen langs de verraste keeper van de Bocht, 6-0.

De Bocht krijgt dan toch nog zijn eretreffer na ietwat verdedigend geklungel van Boxtel waarna de bal eenvoudig langs keeper Verhagen word geschoten voor de 6-1. Enkele minuten hierna is het toch weer Boxtel die aan het langste eind trekt. Wederom goaltjesdief Hayke van Heesch krijgt de bal na een scrimmage van Daniel Mensah voor zijn voeten en caramboleert de bal via de rechterbenedenhoek in de linkerbovenhoek en noteert 7-1. Zoals al vaker in deze wedstrijd trapt de Bocht af en wordt de bal meteen veroverd door Boxtel. Deze bal wordt meteen ingespeeld op de ingevallen Robin van de Laak die op zijn beurt deze meteen doorspeelt op de uitstekend spelende Hayke van Heesch die zijn 5e goal van de middag scoort voor de 8-1.
Enkele minuten hierna fluit de scheidsrechter af zonder al te veel tijd bij te tellen en de spelers van de Bocht geloven het waarschijnlijk ook wel.